Fettah Tamince Serik’te bir otel daha yapacak

Fettah Tamince Serik’te bir otel daha yapacak

Kayı Tur’dan aldığı Antalya’daki bina için Antalya Büyükşehir Belediyesinden ‘turizm imarı’ almayı başaran Fettah Tamince’ye, bir kıyak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptı.


Kayı Grubundan kalan binasına Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm imarı verilen Rixos Otellerinin sahibi Fettah Tamince’ye, Bakanlığa ait araziye yeni bir otel yapması için de izin verildiği belirtildi.

498 yataklı otel yapacak

Çevre haberleriyle tanınan Yusuf Yavuz’un haberine göre Tamince’nin, Serik’in Kadriye sahilindeki mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığına ait arazide bulunan The Legends Theme Park tesisi bünyesine 137 oda, 498 yatak kapasiteli yeni otel yapılması için 17 Şubat’ta ÇED süreci başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Mart’ta projeyle ilgili ÇED Toplantısı yapılacağını duyurdu.

Diğer otellerin ÇED toplantıları ertelendi

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte mevcutta 401 oda 804 yatak kapasitesi bulunan tesis, 538 oda, 1078 yatak kapasitesine ulaşacak. Bakanlık, Aksu Kemerağzı’nda 23 Şubat, Manavgat’ta ise 16 Şubat’ta yapılması planlanan benzer otel projeleri için ÇED toplantılarını, “Yaşanan deprem felaketi nedeniyle birçok ilin doğrudan veya dolaylı olarak etkilenmesi ve birçok kurum/kuruluşun personelinin de depremden etkilenen bölgelerde görevlendirilmesi nedeniyle iptal edildiğini” duyurmuştu.

Aynı gün hem otel hem rezidans

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Düden 2 Şelalesi yanında bulunan Tamince’ye ait deniz manzaralı parselde imar değişikliğini onayladığı gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının da yeni otel inşaatı için ÇED Sürecinin başladığını duyurması dikkati çekti.



Bu Haber 23.02.2023 - 20:24:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Millet can derdinde tamince kan peşinde

    ayıp ulan 27.02.2023 - 11:54

    bitmedi şu yeşil nefretiniz. 100 binlerce insan etkilendi yine yüz bine yakın can kaybettik ama aklınızın ucundan asla çıkartmıyorsunuz şuraya da otel buraya da oteli

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.