Fettah Tamince: İstanbul Antalya’dan daha önemli bir destinasyon

Fettah Tamince: İstanbul Antalya’dan daha önemli bir destinasyon

İstanbul’daki ‘Turizm Yatırım Forumu’ (TIF) kapsamında düzenlenen “Neden İstanbul?” başlıklı panale katılan Rixos Kurucu Başkanı Fettah Tamince, kenti turizmine yaptıkları yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


TurizmGüncel

TIF’te Contemporary İstanbul Vakfı Başkanı Ali Güreli moderatörlüğündeki panele konuk olan Rixos Kurucu Başkanı Fettah Tamince Tersane İstanbul projesine 5,5 milyar dolar yatırım yaptıklarını söyledi.

“İstanbul Antalya’dan çok daha önemli bir destinasyon”

İstanbul’un Antalya’dan daha önemli bir destinasyon olduğunu kaydeden Tamince, “Bizler Antalya’da dünyanın herkesin örnek gösterdiği çok önemli işler yaptık. Antalya turizmi dünyanın en iyi yönetilen destinasyonlarından bir haline geldi. 15-16 milyon ziyaretçi alan, ortalama 10 gün konaklama süresi olan 140-150 milyon gecelemenin olduğu bir şehir. Çok önemli lokal markalar ve zincirler ortaya çıktı. Bunun İstanbul’da da çok büyük bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Zaman geçtikçe İstanbul’un Antalya’dan çok daha önemli bir destinasyon olduğunu anladık.” diye konuştu.

“İstanbulla ilgili ihmaller yapıldı”

Katıldığı bir toplantıda İstanbul’un ‘capitol of the world’ diye tanımlandığını belirten Tamince, İstanbul’da altyapı, tanıtım, ürün çeşitliliği ve insan yetiştirme konusunda ihmaller olduğunu savundu.

İstanbul’da 3 kilometre yürüyebileceğiniz bir altyapı yok”

İstanbul’un önemli bir kültür merkezi olacağını ifade eden Fettah Tamince, “Galataport’un açılması, önemli otel markalarının gelmesi fark yaratıyor. Tersane İstanbul’un önemli bir merkez olması niyetindeyim. İstanbul en güzel kent ama 3 kilometre yürüyebileceğiz bir altyapıya sahip değil. Boğaz kenarındayız gidemiyoruz mesela. Bunu trafiksiz çözebilmek için kafa yormaya başladık. İstanbul’da sahilin olduğuna vakıf olmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

“Galataport bize cesaret verdi”

Galataport ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tamince, “Galataport muhteşem bir yatırım. Galataport’un bize verdiği cesaretle beraber Haliç’i İstanbul’a ve dünyaya kazandırmak istiyoruz. Haliç ile Galataport’un arasını yürüyüş yoluyla tamamlamak istiyoruz. Galataport’tan yürümeye başladığınızda Rahmi Koç Müzesine kadar gidebileceksiniz. Şu an da gerçekleştirilen projeler ve gördüğümüz ufuk bizi çok cesaretlendiriyor.” diye konuştu.

Hayalim küfredilen değil, ‘iyi iş yaptı’ denilen birisi olmak”

Yurt dışındaki arkadaşlarını aradığını ve onlara ‘İstanbul’a yatırım yapmak için geç kalmayın’ dediğini belirten Tamince, “İddiamız şu ki, İstanbul Londra’ya, New York’a, Dubai’ye rakip olabilecek ve potansiyeli bu şehirlerden daha çok büyük olan bir şehir. Tersane İstanbul’un hayata geçmesi İstanbul ekonomisine 5 milyar dolar getirir. Projede 5 otel 4 müze, yaşam üniteleri, eğlence, alışveriş ünitelerimiz var. Tersane İstanbul’da planladığımız cadde 2,2 kilometre. Projeyle ilgili hayalim 50 yıl sonra küfredilen biri değil iyi bir iş yaptı diye bilinen birisi olmak.” dedi.



Bu Haber 17.05.2022 - 09:20:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.