Feti Kuyucu Hollanda Fuarını yazdı: Bu rakamlar atık bir yerden dönmeli

Feti Kuyucu Hollanda Fuarını yazdı: Bu rakamlar atık bir yerden dönmeli
Yazarımız Fethi Kuyucu, Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarını değerlendirdi. Geçen seneye kıyasla fuarın yüksek bir moralle başladığına dikkat çeken Kuyucu, ''Kişi başı gelirin 50 bin dolar, toplam seyahat harcamasının ise 12-13 milyar dolar olduğu Hollanda'da, bu rakamların artık bir yerlerden dönmli'' diyor.


TurizmGüncel

Avrupa'nın önemli belli başlı turizm fuarlarından tVakantiebeurs Turizm Fuarı geçen seneye oranla moralli bir şekilde başladı, ilk izlenimler bu yönde.



''ANTALYA SON 6 SEZONDUR HOLLANDA'DA ÇAKILMIŞ DURUMDA''

Hollanda; 17 milyon nufusu, Avrupa'nın 6-7'nci büyük, dünyanın ilk 18 arasında yer alan ekonomisi ve yaklaşık 900 milyar $ GSYH'si ile Avrupa'nın önemli oyunculardan biri. Hollanda'da kişi başına düşen milli gelir yaklaşık 50.000 $ civarinda olup harcama kapasitesi yüksek ülkeler arasında. Yıllık 12 - 13 milyar $ dış seyahat harcaması olan ülkede Türkiye olarak son 7-8 yılda hem turist sayısı hem de gelir anlamında büyük kayıplar yaşadık. Özellikle kitle turizminin başkenti Antalya ise, deyim yerindeyse, son 6 sezondur bu pazarda çakılmış durumda. 2013 yılında Hollanda'da 500 binli rakamları realize etmiş Antalya turizm endüstrisi 2017 yılını 250 binli rakamlarla kapatmaktıyor.

''BU RAKAMLARIN BİR YERLERDEN DÖNMESİ LAZIM''

Esas hikaye budur. Bu rakamların artık bir yerlerden dönmesi gerekmektedir. Bu pazar oldukça fazla kan kaybetmiştir. Bunun yönünü değiştirmek için kesintisiz pazarlama anlayışına, dış faktörlerin ortadan kalkmasına ve pozitif algıya ihtiyacımız var. Türk turizminin geleceği açısından Avrupalı dostlarımıza ve misafirlerimize ihtiyacımız var.

2018 Vakantiebeurs Turizm Fuarı biraz olsun moralli ve umutlu başlıyor. Talebin artmaya başladığı tüm sektör profesyonellerince dile getiriliyor. taleple beraber fiyatlarda da yükselme eğilimi olduğu ifade ediliyor. Yüksek sezon öncesi ve sonrası zaman dilimi hariç işlerin bu pazarda iyi gideceği izleminiyle herkeste temkinli iyimserlik oluşturmuş durumda. Ancak tekrar özellikle Antalya'nIn tekrar 500 binli rakamlara ulaşması zaman alacaktır.

''CORENDON GRUBUNDA GÖRÜŞLER POZİTİF''

Hollanda'da piyasa yapıcı konumda olan Corendon Grubunda ise görüşler pozitif yönde. Corendon yöneticileri, Türkiye'ye dönük tüketici yönü ve ilgisinin artmakta olduğu ifade ediyor.




Bu Haber 10.01.2018 - 10:11:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.