Fest Travel: Bekleyip pandemiye teslim olacak değildik

Fest Travel: Bekleyip pandemiye teslim olacak değildik
Fest Travel, pandemi nedeniyle duran gezileri, online olarak düzenlemeye başladı. Şirketin Genel Müdürü Zekeriya Şen, başlattıkları uygulamanın detaylarını anlattı.

FEST Travel’ın gezginlere yeni bir çözüm sunduğunu belirten Fest Travel Genel Müdürü Zekeriya Şen, “Pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte pek çok sektör darbe aldı. Bunların başını çeken turizm oldu ve hâlâ bu liderliği bırakmış değil.” dedi.

''Böyle bir durumda oturup bekleyecek değildik''

''Böyle bir durumda oturup, bekleyip, pandemiye teslim olacak değildik.'' diyen Zekeriya Şen, teknolojinin anlık gelişmesinin imkanlarını kullanarak çözümler üretmeye başladıklarını ifade etti.

Ürettikleri çözümün online geziler olduğunu ifade eden Şen, ''Bir rehberimiz ekranı başından kendisi gibi ekran başındaki gezginleri zengin fotoğraflarla, normal gezide gösteremeyeceği görüntülerle değişik mekanlarda, ülkelerde gezdirdi.vMayıs 2020’den beri başlangıçta girilmesinden, yürütülmesinden korkulan bu patikada yürüyoruz. Yaklaşık 3 bin gezgini bu sanal dünyada ağırladık. Ancak bu çözüm de yeterli değildi.'' ifadelerini kullandı.

Onlive geziler

Kurulu Başkanı Faruk Pekin ve dijital teknoloji danışmanı Emre Hayri Turhal ile bir adım daha atarak bir yeni uygulamayı devreye soktuklarını söyleyen Fest Travel Genel Müdürü, ''Onlive Gezi' ya da 'Fizijital Gezi'. Bu da turizm dünyamızda bir İlk. Bir rehberimiz canlı olarak bir yeri, bir semti gezdiriyor, ekranları başındaki gezginlerimiz kahvelerini yudumlarken geziye katılıyor.'' bilgilerini paylaştı.

İlk iki örnek olarak Kuzguncuk ve Galata gezilerini gerçekleştirdiklerini bildiren Şen, ''Hem fiziksel, hem dijital açılımlar ile kurgulanmış bu gezi İstanbul dışından da, yurtdışından da çok ilgi gördü. Sürekli yenilik içindeki FEST Travel gezginlere sunduğu hizmet çıtasını böylece biraz daha yükseltti. Artık sabahleyin onlive, öğleden sonra online gezi gibi hibrid geziler deneyimleme fırsatı var.'' dedi.

Virtüel gezileri başlatıyor

Şimdi sırada uzun süredir üzerinde çalıştıkları bir başka proje olduğunu açıklayan Zekeriya Şen, 'virtüel gezi' ismini verdikleri projeyle ilgili ise şunları söyledi:

''Özel tasarlanmış online salonlardaki odalar üzerinden klasik fotoğraflar, haritalar, planlar dışında; özel çekilmiş 360 derece videolar, hareketli gif’ler, drone çekimleri ve 3D simülasyonlarla zenginleştirilmiş geziler. Bunun için teknik ekibimiz ve profesyonel rehberler çok çalıştı, hâlâ çalışıyor. Yoğun ve kolektif bir emek ürünü olan proje hem Türkiye’ye, hem de tüm dünyaya sunulacak.''

''Normalleşme ile birlikte pandemi döneminde tasarladığımız yeni güzergahları hemen hizmete sunacağız''

Koşullar normalleşmeye başladığında Fest Travel'ın pandemi döneminde hazırladığı yeni güzergahları, yeni temaları hemen gezginlerin hizmetine sunacağını söyleyen Şen, ''Ancak gezemeyenleri, gezemeyecek olanları sanal gezilerle gezdirmeye devam edeceğiz. 'Önemli olan görmek değil, algılamaktır' amaçlı serüvenimiz yeni olanaklarla devam ediyor.'' dedi.



Bu Haber 18.01.2021 - 12:43:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.