Ferit Şahenk sessizliğini bozdu: Biz demiyor muyduk...

Ferit Şahenk sessizliğini bozdu: Biz demiyor muyduk...
Borç yapılandırma ve satış haberleri ile uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan ve 'Parayı Türkiye'den götürüyor' eleştirilerinin hedefi olan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, sessizliğini bozdu. Parayı Türkiye'den çıkardığına ilişkin suçlamalara yanıt veren Şahenk, ''Biz demiyor muyduk, Türk şirketleri bölgesel güç olsun. Bunların olabilmesi için yurtdışına da yatırım yapabilmeniz lazım. Parayı Türkiye’den götürmekle yatırım çok değişik şeyler.'' dedi.


Bodrum Cennet Koyundaki  İl Riccio adlı otelinde bir basın toplantısı düzenleyerek kendisine yöneltilen eleştirilere ve suçlamalara yanıt veren Ferit Şahenk, yurt dışına yatırım yapmakla parayı Türkiye'den götürmenin faklı şeyler olduğunu söyledi. 12 yılda yaptıkları 9 milyar dolarlık yatırımın yüzde 81'ini Türkiye'de yaptıklarını dile getiren Şahenk, geriye kalan yüzde 19'un ise yurt dışındaki marinalar ve restoranlar gibi yatırımlardan oluştuğunu ileri sürdü.



''YAPILANDIRMA DEĞİL, YENİDEN VADELENDİRME''

Bankalarla attıkları adımın yapılandırma değil, yeniden vadelendirme olarak tanımlanması gerektiğini belirten Şahenk, dünyanın önde gelen şirketlerinin bile zaman zaman bunu yaptığını kaydetti. Şahenk, ''Hiç gocunmadım. Biz devam ediyoruz. Girişimciliğin getirdiği risk yapısı için ilk hamleyi yapan olduk, yanlış anlaşıldı. Bizim dostlarımız bizim ne olduğumuzu, memleketimize olan bağlılığımızı bilir.'' dedi.

''BOÇLAR TEMİNATLANDIRILDI''

Borçlarla ilgili olarak kesinti veya iskonto istemediklerini açıklayan Şahenk, ''Faizi piyasada neyse ona göre oluşmasına bakıyoruz. Söz konusu kredi portföyünün yapısını 2 yıl faiz ödemeli, 4 yıl ana para artı faiz ödemeli planladık. Burada teminatsız olan bankalarımız da vardı, hepsi yüzde 150’ye yakın teminatlanmış da oluyor.'' ifadelerini kullandı.

''AYNI ŞEY DEĞİL''

Parayı Türkiye'den çıkardıklarına ilişkin suçlamalara da yanıt veren Şahenk, ''Bu yönde yapılan eleştirilere, finans sistemini ve dünya gerçeklerini biraz anlamaktan uzak düşen insanların yaptığı yorum olarak bakıyorum. Biz demiyor muyduk, Türk şirketleri bölgesel güç olsun. Bunların olabilmesi için yurtdışına da yatırım yapabilmeniz lazım. Parayı Türkiye’den götürmekle yatırım çok değişik şeyler.'' şeklinde konuştu.

2.3 WUROLUK BORÇ YENİDEN VADELENDİRİLDİ

Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan ise, grubun tüm borçlarının değil, beş şirkete ait 2.3 milyar euroluk kredinin yeniden vadelendirildiğini açıkladı. Vadelendirilen borcun grubun toplam borcunun yüzde 42'sine denk düştüğünü söyleyen Akhan, bunlar için ise 3.6 milyar euroluk bir teminat havuzunun ortaya koyduklarını ve Şahenk ailesinin imzalarını verdiklerini açıkladı.

TurizmGüncel'in notu: Son olarak Regnum otellerinin sahibi ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, isim vermeden Ferit Şahenk'i hedef almış ve şu suçlamalarda bulunmuştu:

''Özellikle büyük kredi yapılandırmalarında iyi niyet olduğunu düşünmüyorum. Parayı alırsın ülkeye yatırım yaparsın bir kriz olur, yapılandırma istersin gayet doğaldır. Ya da bu yıl 10 bekliyordun patlama çatlama oldu sıfır kazancın oldu, yemedim içmedim kaçırmadıni yapılandırma istersin. Ama sen al al paraları Türk bankalarından yurt dışına yatır. Yurt dışında battı mı çıktı mı? Sonra kusura bakmayın ben ödeyemeyeceğim... İki yıl ödeyemeyeceğim ondan sonra da, 5 yılda öderim 10 yılda öderim. Bunlar yanlış şeyler. Bunların yapılmaması gerekir.''





Bu Haber 08.08.2018 - 09:01:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.