Ferit Şahenk Galataport’u satıyor mu?

Ferit Şahenk Galataport’u satıyor mu?

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in Galataport'un satışı için Katarlı Varlık fonuyla görüştüğü iddia edildi.


Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı FeritŞahenk'in Galataport’un satışı için Katar varlık fonu Qatar Investment Authority ile görüştüğü iddia ediliyor. Şahenk’in, inşası için 1,02 milyar euro (1,1 milyar dolar) kredi kullandığı Galataport’un olası satışından elde edeceği geliri kredinin kapatılmasında kullanmayı planladığı ifade ediliyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre; görüşmeler erken aşamada olurken, söz konusu görüşmelerin bir anlaşmayla sonuçlanmayabileceğine de işaret edildi.

Galataport 2021’de açılmıştı

Doğuş Holding ve Bilgili Holding tarafından inşa edilen 1,7 milyar dolarlık kruvaziyer limanı projesi Galataport, bir dizi ertelemenin ardından 2021’de açılmıştı. Limanın yılda ortalama 25 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon yolcuyu ağırlaması hedefleniyordu.

Şahenk, Garanti Bankası’ndaki hissesini İspanyol BBVA’ya yaklaşık 5 milyar dolara satmasının ardından otel, marina ve restoran yatırımlarına ağırlık vermişti.

Bankalarla yeniden yapılandırma anlaşması yapan Doğuş Holding son yıllarda nakit pozisyonunu artırmak istiyordu. Doğuş, 2020’de İstinye Park’taki yüzde 30 hissesini Katar varlık fonuna satmıştı.



Bu Haber 07.11.2023 - 14:53:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.