Ferit Şahenk D-ream'in yüzde 20'sini Katarlılara satıyor

Ferit Şahenk D-ream'in yüzde 20'sini Katarlılara satıyor

Doğuş Holding bünyesindedeki D-ream Grubun un yüzde 20'sinin Katarlılara satılacağı ileri sürüldü.


Geride kalan sürede marinalarını elden çıkarıp otellerinin çoğunu satan Doğul Grubunun patronu Ferit Şahenk'in, şimdi de D-ream Group'un yüzde 20'sini satmak için Katar Yatırım Otoritesi (QIA) ile görüşme yürüttüğü belirtildi.

BloombergHT’ye konuşan kaynaklara göre Doğuş Holding, şirketin yüzde 20'sini 300 milyon dolara satmak için QIA ile görüşüyor.

Katar Devleti’nin yatırım fonu QIA, Borsa İstanbul’un da yüzde 10’unu 200 milyon dolara almıştı.

Doğuş, dövizdeki kur farkından dolayı zarar ettiği gerekçesiyle Nisan 2018’de bankalarla masaya oturarak kredi borçlarını ‘yeniden vadelendirmişti.

Habere göre Doğuş, bankalarla imzaladığı anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmek için daha önce de benzer satış anlaşmaları imzalamıştı. Grup 2020’de İstinye Park’ın yüzde 30’unun satışı için yine QIA’yla anlaşmıştı.

Katar'la söz konusu tutarda anlaşılması halinde D-ream 1,5 milyar dolarda değerlenmiş olacak.

D.ream’in ortakları arasında yüzde 17 hisseyi 2018’de 200 milyon dolara alan Singapurlu Temasek ve Londra merkezli özel sermaye şirketi Metric Capital Partners da bulunuyor.

BloombergHT’ye konuşan Doğuş yetkilileri, QIA’yla görüşüldüğünü doğrularken, ayrıntı vermedi.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Akhan, borçların yeniden vadelendirildiği dönemde, banka borçlarını kapatmak için başta yurt dışındakiler olmaz üzere birçok varlık satacaklarını söylemişti.

D-ream International’in web sitesinde yer alan bilgilere göre şirketin Türkiye’de 150 restoranı bulunuyor. Yerli operasyonda 6 bin kişi çalışıyor. Türkiye dışında ise 11 ülkede 13 marka altında 60 restoranın işletmesi yapılıyor.



Bu Haber 01.06.2022 - 10:12:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.