Ferit Şahenk büyük bir varlık satışına hazırlanıyor

Ferit Şahenk büyük bir varlık satışına hazırlanıyor

Doğuş Grubu’nun CEO’su ve yönetim kurulu başkanı Ferit Şahenk, grubun 700-800 milyon euroluk mal varlığını satmayı planladıklarını açıkladı.


Geçtiğimiz dönemde borlarını yeniden yapılandırma ve otel satışı haberleriyle gündeme gelen Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, şu anda 2 milyar euro civarında olan borçlarını 1,5 milyar euronun altına indirmeyi hedeflediklerini açıkladı

700-800 milyon liralık varlık satışı yapacak

Habertürk’ten Yavuz Barlas’ın haberine göre Şahenk, grubun bu yıl içinde 700-800 milyon euro civarında varlık satışı planladığını açıkladı. Şahenk, ‘’Bu sene yaptığımız anlaşmalarda borç miktarı 2,3 milyar euro tutarında idi. İşlerimize yeniden baktığımız şu dönemde borcu sene sonu itibariyle 2 milyar euronun altına, gelecek yıl ise 1,5 milyar euronun altına indirmeyi hedefliyoruz. Borcumuzu indirebilmek içn çok detaylı ve titiz bir planlama ile yaklaşık 700-800 milyon euro civarında satış yapmayı planlıyoruz. Satılacak varlıklar ıDoğuş’un ana sektörlerdeki gücünden taviz vermeden ve ana stratejilere odaklanarak beliriliyoruz. Bunun bir kısım da Doğuş’un ağırlama diyebileceğeciğimiz hospitality işlerinin halka arzından olabilir.’’ diye konuştu.

‘’Ben bu topraklarda ‘Ferit’im, yurt dışında değil’’

Son dönemde iş hayatında aldığı kararlara dönük eleştiriler için ‘çarpık eleştiriler’ imasında bulunan Şahenk, yurt dışı yatırımları ile ilgili ortalığa atılan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Şahenk, ‘’Grubun yeniden yapılanması sürecinde ailemin önemini bir kez daha derinden hissettim. Annem ve kardeşim büyük destek verdi. Annemin ‘her şeyin altına imzamı atarım’ sözü çok önemliydi benim için. Biz Anadolu topraklarının çocuğuyuz. Burada doğup bu topraklara yatırım yaptık. Anadolu’yu gezdiğimde görüyorum ben sonuçta bu topraklarda ‘Ferit’im Türkiye dışında değil. Yurt dışında elbette yatırımlarımız oldu ama düşünün son 10 yılda 9 milyar dolar yatırım yapmışız. Bunun sadece yüzde 14’ü yurt dışında. Neler söylendi oysa, en çok da bunlar beni üzdü.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 28.08.2019 - 09:17:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.