Feridun Ergün ANEX sponsorluğunda Runtalya Maratonunda koştu

Feridun Ergün ANEX sponsorluğunda Runtalya Maratonunda koştu

ANEX sponsorluğunda koşarak Runtalya Maratonunu kendi klasmanında birinci tamamlayan Group Hotels Genel Koordinatörü ve ANEX Tour eski genel müdürü Feridun Ergün maraton hakkında açıklamalarda bulundu.


Turizm Güncel

Z Group Hotels Genel Koordinatörü ve ANEX Tour eski genel müdürü Feridun Ergün, ANEX sponsorluğunda koştuğu 17. Runtalya Maratonunu 3 saat 3 dakikada tamamlayarak genel klasmanda 22, kendi yaş klasmanında ise birinci oldu.

Konuyla ilgili Turizm Güncel’e açıklamalarda bulunan Ergün, her maratonunu bir sosyal proje eşliğinde koştuğunu belirterek Runtalya Maratonunda ANEX sponsorluğunda açılan kampanyadan elde edilen geliri Türk Eğitim Vakfına bağışlayacaklarını açıkladı.

“Amacımız sadece turist getirmek değil”

ANEX sponsorluğunda New York Maratonunda da koşacağını açıklayan Ergün, ”Yarışlar devam edecek. Kasım ayında New York Maratonuna da katılmaya hak kazandım. ANEX sponsorluğunda bu maratonda da koşacağım. Bir otelci olarak böyle bir farkındalık yaratmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Amacımız sadece turist getirmek değil değişik etkinlerle turizme katkıda bulunmak.” İfadelerini kullandı.

“Maratonu düzenleyen firma işi ticarete döktü”

Bu yıl 17.’si düzenlenen Runtalya Maratonuna 8. kez katıldığını söyleyen Ergün, “Bu yarış Antalya’nın turizmini tanıtmak için önemli bir yarış. İlk olarak Öger Tours başlatmıştı ama daha sonrasında Turset’in organizasyonuyla yapılmaya başlandı. Bu firma işi ticarete döktü ve her yıl giderek para kazanma amacıyla yapmaya başladı. Bu nedenle çok ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlandı ve katılım giderek azaldı. Birçok ünlü sporcu artık bu yarışa ne yazık ki katılmıyor. Yarışın formatı giderek ticarete döndü. Bu durum Antalya turizmini de kötü etkiliyor. Acilen Antalya Belediyesi, federasyon ve devlet yetkililerinin bu işe el atması lazım. Bu organizasyon kar amacı gütmeyen, sadece amacı büyük bir katılım sağlayarak dünyaca prestijli bir yarış düzenleyip Antalya’nın adına yakışır bir etkinlik düzenleyebilecek bir devlet kurumuna devredilmelidir.” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 28.03.2023 - 12:23:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Destek olan herkese teşekkür ederim

    Feridun Ergün 29.03.2023 - 05:56

    Maddi manevi yardımlarınızdan, desteklerinizden dolayı tüm turizm camiasına ve arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim. ayrica bu sosyal etkinliğide sayfasına taşıyıp haber yapan Turizm Güncel Gazetesine de teşekkürler ????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.