Feridun Ergün ANEX sponsorluğunda New York Maratonunda koştu

Feridun Ergün ANEX sponsorluğunda New York Maratonunda koştu

Turizmci Feridun Ergün, ANEX sporsorluğunda katıldığı New York Maratonunda, genel sıralamada 3 bin 600., yarışa katılan 56 Türk koşucu arasında ise 6. oldu.


Z Group Hotels Kurucu Ortağı ve Genel Koordinatörü Feridun Ergün, ANEX sponsorluğunda New York Maratonuna katıldı. Ergün, sponsorluk ücretini Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışladı.

55 bin sporcunun katıldığı yarışlarda sakatlık ve aksiliklerle de boğuşan Feridun Ergün, 42 kilometrelik yarışı tamamladı. Yarışı bitiren 52 bin sporcu arasında 3 bin 600’üncü olmayı başaran Ergün, yarışa katılan 56 Türk koşucu arasında da 6. oldu.

Tourism Today’e açıklamalarda bulunan Ergün, “Bu yarış dünyanın en büyük maraton organizasyonu. 55 bin kişinin koştuğu dünyanın en büyük ilk beş majör maratonlarından biri. Geçen yıl Berlin Maratonu’nu koşmuştum, bu yıl da New York hayalimi gerçekleştirdim. Sırada Tokyo, Londra ve Boston maratonları var ancak bunlara da kabul edilmek kolay değil. Kaydımın kesinleştiği iki maraton var: 2024 Ocak Dubai Maratonu ve 2024 Eylül Sidney Maratonu. Hedefim 6 kıta ve dünyanın en büyük ilk 20 maratonunu koşmak. Liste uzun. Hayallerimi bir bir gerçekleştirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Yarışı 3 saat 19 dakikada bitirdi

New York Maratonu’nun mükemmel bir organizasyon olduğunu söyleyen Ergün, “Yarışta yaşadığım aksiliklerden dolayı planladığımdan 15 dakika geç bitirdim. Öncesin sakatlandığım için antrenman eksiğim vardı. O yüzden Berlin Maratonu gibi 3 saatin altında bir yarış planlamıştık. Yarışın ilk yarısını çok iyi çok dinç ve iyi bir sürede geçirdim. Ancak 22. km’de yarış saatimin kordonu koptu ve saatim düştü. Onu almak sonra saati avucumun içine taşıyarak tempomu tutturmak zor oldu. Sonra da sol kalçama kramp girdi. Yarış hedefimi tutturmak için acı çekmek yerine hızımı düşürüp yarışın keyfini çıkarmaya hatta belimdeki telefonu çıkarıp kayıt yapmaya bile başladım. Yarış bittiğinde belimdeki jelin kalçamın üstünü kestiğini ve kanadığını fark ettim. Tüm bunlara rağmen 3 saat 19 dakikada kendi yaş grubuma göre ve köprü iniş çıkışları çok olan zor parkurda iyi bir süre ile yarışı tamamladım. Yarışı bitiren 52 bin sporcu içinden 3 bin 600. sıralarda yer aldım. Asıl hedefim ilk 2000’ler içine girmekti. Yarışı tamamlayan 56 Türk koşucu içinde de 6. oldum. Yarış o kadar akıcıydı ki 42 km boyunca kocaman bir tribünde koşar gibiydik. İlgi ve katılım çok büyüktü yol boyunca alkışlayan destekleyen insanlar vardı. Maalesef ülkemizin bu konudaki kültürü ne yazık ki çok zayıf. Hatta yolların kapanmasına neden olduğumuz için küfür dahi yediğimiz oluyor” dedi.

 “Koşu, stresi en çok düşüren mutluluğu en çok arttıran spordur” diyen Feridun Ergün, ““Turizm çok stresli ve çalışma yoğunluğu yüksek bir sektör. Koşmak da bunu destekleyici bir unsur. Öncelikle her gün antrenman yaptığınız için sağlıklı oluyorsunuz ve tabi ki planlı yaşıyorsunuz Her gün ortalama 15 - 18 km civarında antrenman yapıyorum. Bu koşular bittiğinde hele bir maraton gibi 42 km’lik bir mesafeyi bitirdiğinizdeki mutluluğu anlatamam” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 09.11.2023 - 16:07:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Tebrikler

    Etem Esendemir 10.11.2023 - 02:07

    Tebrikler Feridun Bey. Darisi diger maratonlara.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.