Fercan Başkan: Şirket toplantıları, Anadolu’daki şehir otellerine kaydı

Fercan Başkan: Şirket toplantıları, Anadolu’daki şehir otellerine kaydı
Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Müdürü Fercan Başkan, son aylarda ülke gündemini meşgul eden olumsuz olaylar nedeniyle, şirket toplantılarının büyükşehirlerdeki oteller yerine Anadolu’daki şehir otellerinde yapılmaya başladığın ifade etti.


Büyük şehirlerde son aylarda yaşanan kaos ortamı ve darbe girişimi, şirket toplantılarını Anadolu’daki şehir otellerine kaydırdı. Geçen yıl ile kıyaslandığında, bu yılın ilk 7 aylık döneminde dolulukta yüzde 20 artış yaşadıklarını kaydeden Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Müdürü Fercan Başkan, şunları söyledi:
 
“Son aylarda ülke gündemini meşgul eden olumsuz olaylar nedeniyle, şirketlerin toplantıları, büyükşehirlerdeki oteller yerine; Anadolu’daki şehir otellerinde yapılmaya başladı. Firmalar, tesislerinin bulunduğu şehirlerde hem toplantılarını yapıyor, hem de toplantıya katılanlara işletmesini gezdirebiliyor. Özetle, otel olarak bu yıl, toplantı ve konaklama talebinde yoğun ilgi görüyoruz. Geçtiğimiz yıla oranla, doluluğumuzda yüzde 20 artış yaşamaktayız. Kayseri, toplantıların ve kongre turizminin, sayılı şehirlerinden birisi olmaya adaydır. Hem hava yolu ulaşımının sıklığı ve diğer ulaşım alternatifleri; hem sahip olduğu tarihi, kültürel, gastronomi değerleri; hem de ticari potansiyeliyle turizmdeki yükselişini sürdürecektir” diye konuştu.
 
'İŞLETMELER KRİZ DÖNEMİNDE DAHA AGRESİF ÇALIŞIYOR'
Ülkemizdeki işletmelerin kriz dönemlerinde daha agresif çalıştığını anlatan Fercan Başkan, konuşmasına şöyle devam etti:

“İşletmelerimiz, krizler ile mücadele etmeye alışkın. Hatta kriz dönemlerinde, ‘krizi fırsata çevirelim’ düşüncesiyle daha agresif çalışıyor. Aynı zamanda kriz sırasında işletmeler, iş süreçlerini daha verimli hale getirmek için süreçlerini yeni baştan ele alıyor, personelinin yetkinliklerini arttırmak için kurum içi eğitimleri arttırıyor, çözüm ortaklarını ve müşterilerini daha fazla ziyaret ediyor, sunduğu ürün ve hizmeti daha geniş kitlelere tanıtabilmek için pazarlama çalışmalarını arttırıyor. Geçmişte bir bölgeye 2 kere yaptığı ziyareti, kriz sırasında ikiye katlayabiliyor” diye konuştu.
 
Kriz dönemlerinde firmaların, kalifiye insan kaynağını kaybetmemesi gerektiğinin de altını çizen Fercan Başkan, “Birçok sektörlerde, kalifiye insan kaynağı sorunu her zaman vardır. Tam bu noktada, işletmelerin emek vererek yetiştirdiği kalifiye insan kaynağını, kriz var diye işten çıkartarak kaybetmesi, hata olabilecektir. Zira krizler, kalıcı değildir ve eninde sonunda geçer. Özetle, işletmelerin kalifiye insan kaynağını, elinde tutması önemlidir” dedi.  
 
'KRİZ DÖNEMLERİNDE BİREBİR PAZARLAMA ÖNEM KAZANIYOR'
Kriz dönemlerinde birebir pazarlamanın önem kazandığını belirten Fercan Başkan, şunları kaydetti:  

“Firmalar kriz dönemlerinde, dijital pazarlama yerine, birebir pazarlama yapmayı tercih ediyor. Müşterilerine ve iş ortaklarına daha fazla dokunmak için, ziyaretlerini ve telefon görüşmelerini arttırıyor. Karşılıklı iletişim kurmaya, önem veriyor. Ekonominin iyi olduğu dönemlerde, hedeflediği pazarlarda dijital pazarlama yapmayı seçiyor. Bu dönemde turizmciler olarak, özellikle yurt dışındaki kontaklarımızla telefonla, maille daha fazla iletişim kurarak, son günlerde Türkiye hakkında oluşan olumsuz önyargıların kalkmasına katkı sağlamayız” şeklinde konuştu. 
 
'KAYSERİ'YE GELECEK 100 DUBAİLİ DOKTOR TOPLANTIYI ATİNA'YA KAYDIRDI'
 
Darbe girişimi nedeniyle, yurt dışı pazardan iptaller aldıklarını ifade eden Fercan Başkan, ''Dubai’den 100 kişilik bir doktor ekibinin bu yılki toplantısını, eylül ayında, Kayseri’de otelimizde yapacaktık. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, organizasyonu yapan Dubaili firma 16 Temmuz tarihinde otelimizi arayarak, otelimizde yapılacak olan toplantıyı iptal ettiklerini açıkladı. Toplantıyı, Atina’da yapacaklarını söyledi” diye konuştu.  
 



Bu Haber 03.08.2016 - 11:52:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.