FBI ve CIA ajanı açıkladı: En güvenli otel odası nasıl seçilir?

FBI ve CIA ajanı açıkladı: En güvenli otel odası nasıl seçilir?

Uzun yıllar CIA ve FBI’da özel ajan olarak çalışan şimdi ise Dallas’ta bir üniversitede öğretim görevlisi olan Tracy Walder, en güvenli otel odasını nasıl seçtiğini anlattı.


CIA'de subay, FBI'da ise ajan olarak uzun yıllar görev yapan ve "Beklenmedik Casus" isimli bir kitap yazan 44 yaşındaki Tracy Walder, yurtdışı görevlerinde en güvenli otel odasını nasıl seçtiğine dair bir video yayımladı.

Takvim’de yer alan habere göre, şimdilerde Dallas'ta bir üniversitede öğretim görevlisi olan Walder, yabancı bir ülkeye adım atmadan önce herhangi bir tehdit olup olmadığını araştırıyor. Ayrıca, kendisini konumu konusunda uyaran bir uygulama kullanıyor.

Tracy, otel odası seçerken ise odanın bulunduğu kata dikkat etmek konusunda uyarıyor ve üçüncü ile altıncı katlar arasında bir oda seçmeyi tavsiye ediyor. Ara katların sırrı ise üçüncü katın üzerinde davetsiz misafirlerden uzak altıncı katın altında ise acil çıkışlara yeterince yakın olmak.

Tracy, ayrıca her durumda odasının kapısını kilitliyor ve kapı durdurucu mandalı da kullanıyor.

Tracy, kapının altına havlular koyduğunu belirtiyor. Tracy eşinin ise kendisiyle dalga geçtiğini ve hiç kimsenin odaya giremeyeceği bir düzen sağlasa bile otel personelinin odanın kapısını açacak bir anahtarı olduğunu hatırlattığını anlatıyor.

Tracy, ayrıca acil durumda iletişime geçilecek kişileri de kendi konumu konusunda uyaran bir panik düğmesi uygulaması kullandığını anlatıyor.

Özel kiralık evler konusunda uyarıda bulunan Tracy, gezginlerin mekanlarla ilgili değerlendirmelerini aslında kimin yazdığının bilinemeyeceği konusunda uyarıda bulunuyor .Seyahat ederken kızına GPS özelliği olan AirTag bileklik taktığını da belirtiyor.

Tracy'nin seyahat önerileri şu şekilde:

1. Üçüncü ve altıncı katlar arasında bir otel odasında kalın.

2. Otel odasının kapısını kilitleyin.

3. Kapı durdurucu kullanın.

4. Panik Butonu" uygulamasını indirin.

5. Seyahat planınızı ailenizle paylaşın.

6. AirTag'leri bagaja koyun.

7. Seyahate çıkmadan önce gideceğiniz ülkeye yönelik tehditleri araştırın.



Bu Haber 15.09.2023 - 09:18:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.