Fazla, ‘Akıllı Tartı Sistemi’ ile Accor’un onaylı tedarikçisi oldu

Fazla, ‘Akıllı Tartı Sistemi’ ile Accor’un onaylı tedarikçisi oldu

Accor, profesyonel mutfaklar için özel olarak geliştirdiği Akıllı Tartı Sistemi ile Fazla’yı onaylı tedarikçi listesine aldı.


Fazla, profesyonel mutfaklar için özel olarak geliştirdiği Akıllı Tartı Sistemi ile Accor’un onaylı tedarikçi listesinde yerini aldı. 110 ülkede, 40’dan fazla marka ve 5 bin 500 otel ile dünyanın lider ağırlama gruplarından biri olan Accor ile geliştirdiği iş birliğinde Fazla, Akıllı Tartı Sistemi aracılığıyla otellerde oluşan gıda israfını azaltıyor.

İsrafla ve israf kaynaklı karbon salınımıyla mücadele etmek için teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetimi çözümleri geliştiren Fazla; her yıl 2 milyondan fazla yemek sunan Accor ile geliştirdiği iş birliği kapsamında, sorumlu turizm ve sürdürülebilir gastronomiye dikkat çekiyor. Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda sektöründe örnek bir marka olmayı misyon edinen Accor, Fazla ile gıda atığı ölçümü konusunda gerçekleştirdiği ilk çalışmanın ardından Akıllı Tartı Sistemi’ni onayladı ve küresel onaylı tedarikçi listesine ekledi.

Bu doğrultuda Accor; gıda atığının ölçümü, izlenebilirliği ve azaltımı için Akıllı Tartı Sistemi’nin sunduğu teknolojiyi kullanarak gıda israfı kaynaklı oluşan maliyetlerini ve gezegen üzerindeki çevresel etkisini azaltmayı amaçlıyor.

“Gıda israfının azaltılması için ilk adımın atıkların ölçülmesi ve takip edilmesi olduğunu biliyoruz”

Gerçekleşen iş birliği hakkında bilgi veren Accor Türkiye Satın Alma Direktörü Erinç Karakan şunları söyledi: “Accor olarak gıdanın sürdürülebilirlik yolculuğunda en başından beri gıda israfını azaltmaya, gıda tüketimini değiştirmeye ve sorumlu kaynak kullanımına odaklanıyoruz. Gıda israfının azaltılması için ilk adımın atıkların ölçülmesi ve takip edilmesi olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda Fazla ile yaptığımız iş birliği doğrultusunda ilk ölçüm çalışmalarımıza Novotel İstanbul Bosphorus otelimizde başladık. Yaptığımız çalışma sırasında Akıllı Tartı Sistemi’nin sunduğu teknoloji, kullanım kolaylığı ve ölçüm verileri sayesinde büfe ve mutfak protokollerimizi yeniden düşünerek atıkları azaltabileceğimizi; farkındalığı artırmak için ise misafirlerimizle etkileşimde bulunabileceğimizi gördük. Yaptığımız çalışma ile elde edebileceğimiz potansiyel faydayı görmenin yanı sıra Fazla’nın sahip olduğu yerel bilgi ve uzmanlığı, gıda atıkları konusundaki bütünsel yaklaşımı sayesinde öncelikli olarak Türkiye’deki otellerimizde bu projeyi çoğaltmayı ve gıda atığımızı azaltarak fayda yaratmayı amaçlıyoruz.”

“Accor Grup ile çatı anlaşma yaptığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz”

Akıllı Tartı Sistemi ile profesyonel mutfaklarda oluşan gıda atığını yüzde 50 oranında azaltmanın mümkün olduğunu belirten Fazla Pazarlama ve İş Geliştirme Lideri Koray Koçer de “Accor, Türkiye’de 64’ün üzerinde; dünya çapında ise 5 bin 500’ün üzerinde oteli olan sektöründe lider küresel bir marka. Akıllı Tartı Sistemi ile yaptığımız farklı çalışmalarda tek bir lokasyonun bile elde edebileceği faydanın boyutunun oldukça yüksek olduğunu gözlemlerken bünyesinde bu kadar fazla markayı bir araya getiren tek bir grubun yaratabileceği etkinin sektörü dönüştürme potansiyeli taşıdığının farkındayız. Uluslararası olmasının verdiği avantajla mevcut durumda gıda atığına yönelik kurum içi ajanda yaratmış olan Accor’un gıda atığını azaltmaya yönelik çözüm arayışında Akıllı Tartı Sistemi’miz ile tanışması Türkiye’de de gıda atığı konusunda farkındalığın arttığını ve aksiyonların hayata geçmeye başladığını gözler önüne seriyor. Bu doğrultuda Fazla olarak Akıllı Tartı Sistemi kapsamında Accor ile çatı anlaşma yaptığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Yaptığımız iş birliği ile gıda atığını azaltma yolculuğunda kısa zamanda birlikte çok büyük etki ve fayda yaratacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 



Bu Haber 11.10.2023 - 13:58:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.