Fatih Altaylı'dan sert yazı: Tur operatörü değil gazetecisiniz

Fatih Altaylı'dan sert yazı: Tur operatörü değil gazetecisiniz

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, günümüz gazetecilerini eleştirdiği yazısında, yeme, içme, gezme peşinde olan 'gazeteci'leri de unutmadI. Altaylı, 'siz tur operatörü değil, gazetecisiniz' diye seslendi.


Altaylı'nın Habertürk'te yayınlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

''Bazen düşünüyorum da, bu meslek hiç bu kadar pespaye hale gelmiş miydi diye! Bir yanda olan biteni zaten görüyor, izliyor, okuyorsunuz.

Müthiş bir yalakalık, utanma sınırının ötesinde bir döneklik içinde olanlar var. Diğer yanda ise muhteşem bir umursamazlık içinde bir gazeteci kitlesi.

Gözlerime inanamıyorum görüp okudukça. Koca koca gazeteciler, adı hacminden büyük adamlar beleş gezi, beleş yemek, beleş davet peşinde.

Memleket yanmış yıkılmış umurları değil. O davet senin, bu davet benim, o tadım senin bu yemek benim gün sektirmeden günlerini gün ediyorlar.

Etliye sütlüye dokunmayan, etrafından dolaşan yazılarla günü idare edip, gazeteye uğramadan, haber yüzü görmeden hayatlarını beleş biletle bindikleri uçaklarda, davetli oldukları otellerde, restoranlarda geçiriyorlar.

Yahu tamam, içinde haber değeri var ise gazetenin önemli bir iş ortağı ise arada bir gidin ama arada bir be kardeşim. Uzmanlık alanınıza giren, okurunuza bilgi verip, bir şey öğreteceğiniz bir konu ise katılın ama tuzum var diyene hıyar gibi koşmayın.

Hayatınız oralarda geçmesin.Siz tur operatörü değil gazetecisiniz. Ayıptır ya. Köy yanıyor, siz taranıyorsunuz. Arada bir taranın ama iki kova da su atın.''



Bu Haber 09.08.2019 - 10:12:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.