Fas'tan Almanya, İngiltere ve Hollanda'ya uçuş yasağı

Fas'tan Almanya, İngiltere ve Hollanda'ya uçuş yasağı
Fas'ın Almanya, İngiltere ve Hollanda'ya uçuş yasağı getirdiği açıklanırken, uzmanlar nedeninin salgınla değil siyasetle ilgili olduğu görüşünde.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Pandemi endişeleri nedeniyle Fas'ın Almanya, İngiltere ve Hollanda'ya uçuş yasağı getirdiği açıklandı: Ancak Alman siyaset gözlemcileri, bunun koronayala değil diplomatik ilişkilerle ilgili olduğunu belirtiyor.

Ülkenin ulusal taşıyıcısı Royal Air Maroc tarafından yapılan açıklamada, pandemi nedeniyle üç ülkeye dönük uçuşların çarşamba gece yarısından itibaren durdurulduğu duyuruldu.

Fas merkezli haber sitesi, Hespress, söz konusu ülkelerdeki epidemiyolojik durum endişe verici boyutlara ulaştığı için böyle bir karar alındığını yazdı. Haberde, aynı gerekçeyle bu ayın başında Rusya ile uçuşların da durdurulduğu hatırlatıldı.

Almanya vatandaşlarına ‘dönün’ çağrısı yapmıştı

36 milyonluk nüfusunun 19 milyonu koronavirüse karşı tam aşılı olan Fas'a dönük bir uyarı yayınlayan Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı, Fas'ta bulunan Alman vatandaşlarına tur şirketleri ile iletişime geçerek hızlıca Almanya'ya dönme çağrısı yapmıştı.

Esas mesele diplomatik kriz

Almanya'nın bu çağrısı yapmasının arkasında ise, iki ülke arasındaki diplomatik çatışmanın yattığı belirtiliyor. Almanya, Fas'ın Almanya ile olan ilişkilerini bir süre önce tek taraflı olarak askıya aldığı için, bu ülkede bulunan vatandaşlarına destek olamayacağını bildirmişti.

Fas'ın uçuş yasaklama kararının arkasında, 'karşılıklılık' ilkesinin bulunduğu düşünülüyor.



Bu Haber 27.10.2021 - 15:48:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.