‘Evde çalışanlar da kışı Türkiye’de geçirsin’

‘Evde çalışanlar da kışı Türkiye’de geçirsin’

Almanya Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Marija Linnhoff, Alman emeklilerin ardından evden çalışanlara da kış aylarını Türkiye’de geçirmeleri çağrısını yaptı.


Rusya'nın doğalgaz arzını kestiği ve yaşanacak enerji krizine çözüm arayışı sırasında gündeme taşıdığı öneri ile çok konuşulan Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff (VUSR), Mayıs ayında, "Yüksek doğalgaz faturaları ödememek için emekliler kışı Türkiye gibi güney ülkelerinde geçirsin" fikrini genişletti.

“Cazip fiyatlar Türkiye’de uzun süre konaklamak için ideal”

Sabah’tan Fatih Yılmaz’ın haberine göre, Almanya'daki seyahat acentelerinin kış aylarında Türkiye için çok cazip paket turlar sunduğunu söyleyen Marija Linnhoff, "Sadece emekliler değil evlerinden çalışanlar için de kışı Türkiye'de geçirmek kesinlikle bir alternatif olabilir. Almanların çoğu Türkiye'deki büyük misafirperverliği zaten biliyor. Cazip fiyatlar da Türkiye'de uzun süreli konaklamak için bir diğer iyi neden" ifadelerini kullandı.

“Bazen sorunlara alışılmadık şekilde yaklaşılmalı”

Öneriyi ortaya attığı zaman kendisine gülenlerin olduğunu belirten Linnhoff, "Söylediklerim şu anda birçok kişi tarafından kabul edildi. Bazen sorunlara alışılmadık veya pragmatik şekilde yaklaşmamız gerekebilir" dedi. Çok büyük bir enerji krizi yaşandığını belirten Linnhoff, istisnasız tüm sektörlerin bu krizi atlatabilmek için enerji tasarrufuna katkıda bulunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.



Bu Haber 23.09.2022 - 09:55:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.