Eurowings tur operatörlüğüne mi soyunuyor?

Eurowings tur operatörlüğüne mi soyunuyor?
Tarihinde ilk defa karlı duruma geçen Eurowings'in gözü tur operatörlüğünde.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Lufthansa'nın iştiraklerinden Eurowings'in CEO'sı Jens Bischof, turistik destinasyonlara dönük uçuşların artırılmasıyla hava yolunun ilk defa karlı duruma geldiğini açıkladı. Bu gelir kaynağının sürekli olarak genişletilmesi gerektiğini kaydeden  Bischof, tur operatörlüğü işine girtmek istediklerini de söylüyor.

Mayorka uçuşları ilk kez haftalık 400 uçuşun üzerine çıkıyor

Pandemiden önce yüzde 60 business, yüzde 40 turistik destinasyonlara uçan Eurowings'in pandeminin ardından bu dağılımı değiştirdiğini belirten Jens Bischof, turistik uçuşlara daha fazla odaklanmalarından dolayı hava yolunun toparlandığını anlattı. 

Mayorka uçuşlarını 2024 yılında tarihte ilk defa haftalık 400'ün üzerinde çıkaracaklarını ve destinasyona 26 havalimanından uçacaklarını açıklayan Eurowings CEO'su, Dubai uçuşlarını artıracaklarını, Körfez bölgesinde ve Kuzey Afrika'da da yeni uçuş noktaları araştırdıklarını bildirdi.

Eurowings tatil teklifleri güçlendirilecek

İngiltere'deki Jet2/Jet2 Holidays örneğini takip ederek Eurowings Holidays'i kuran şirket, kendi tur operatörü ile daha yakın çalışmak istiyor. Eurowings müşterilerine yalnızca uçuş rezervasyonu yapmadan önce paket tatil sunmayı değil, yalnızca bir uçuşla ilgilenseler bile onlara seyahati bir paket haline getirme olanağı sunmak istiyor.

Jens Bischof, tur operatörlüğüne giriş sürecinde Eurowings'in uygulamasını ve web sitesini yöneten  Eurowings Digital'in güçlü bir rol oynaması gerektiğini düşünüyor. Bu şekilde Eurowings defakto bir tur operatörü olacak. Çünkü ancak bir tur operatörü kapalı bir ürün sunabilir.

Kısa vadeli satışlara odaklanacak

Jens Bischof, gelecekte bu ürünü seyahat acenteleri aracılığıyla da giderek daha fazla satmak istiyor. Eurowings Holidays müşterileri genellikle kalkıştan dört ila altı hafta önce rezervasyon yapıyor.

Bazı satış ortaklarının portföylerini etkili bir şekilde tamamlayacağını düşündüklerini belirten Bischof, sektörle yoğun görüşme halinde olduklarını belirtti. Bischof seyahat acentelerini ve tüketicileri 50 euro depozito, ücretsiz rezervasyon değişikliği ve kalkıştan 14 gün öncesine kadar düşük maliyetli iptali içeren ürünlere ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.


Bu Haber 17.02.2024 - 11:09:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.