Euro Bölgesi ekonomisi daraldı

Euro Bölgesi ekonomisi daraldı

Euro Bölgesi ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,1 daraldı.


Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme oranlarına ilişkin nihai verileri açıkladı. Nihai veriler öncü verileri teyit etti.

Buna göre, 20 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH), 2023'ün üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,1 daraldı.

Euro Bölgesi'nde GSYH, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 0,1 arttı. Reuters anketine katılan ekonomistler, çeyreklik bazda yüzde değişim beklemezken yıllık ise yüzde 0,2 artış bekliyorlardı.

Eurostat verilerine göre, Fransa'da çeyreklik bazda yüzde 0,1, İspanya'da yüzde 0,3 ve Belçika'da yüzde 0,5 büyüme gösterirken bu durum Almanya'daki yüzde 0,1'lik düşüşü, İtalya'da büyüme olmamasını ve Avusturya, Portekiz, İrlanda, Estonya ve Litvanya'daki daralmayı telafi edemedi.

Ancak zayıflayan ekonomik tabloda alışılagelmiş eğilimin aksine, Euro Bölgesi’nde istihdam aynı dönemde çeyreklik bazda yüzde 0,3, yıllık bazda yüzde 1,4’lük artış gösterdi.



Bu Haber 14.11.2023 - 14:47:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.