ETOA Başkanı Tom Jenkins: Krize rağmen talep güçlü

ETOA Başkanı Tom Jenkins: Krize rağmen talep güçlü
Avrupa Turizm Derneği (ETOA) Başkanı Tom Jenkins, koronavirüsün getirdiği 'seyahat düşmanı' konjonktüre rağmen seyahat talebinin yüksek olduğunu söyledi:

TurizmGüncel - Dış Haberler

ATOA Başkanı Tom Jenkins, seyahat sektörünü tehdit eden konjonktüre ve kısıtlamalara rağmen Avrupa'da güçlü bir seyahat talebi olduğunu söyledi. Seyahat sektörünün 2021 tablosunun fena olmadığını kaydeden Jenkins, ''Tatil için bastırılmış, yasaklanmış gerçek bir talep var.'' ifadelerini kullandı.

‘’Önümüzdeki yıl için rekor düzeyde rezervasyon var’’

''Seyahatçiler için düşmanca bir ortam. var. Ülkeler insanların seyahat gidip dönmesi konusunda isteksiz. Bazı ülkeler insanların geldiğini görmek bile istemiyor.'' diyen Tom Jenkins, açıklamarının devamında şu noktaların altını çizdi:

''2021 turizm sektöründe rekor yıl olacaktı. Pek çok insan 2021'i yeniden planladı. Bu nedenle önümüzdeki yıl için rekor düzeyde rezervasyon var.

‘’Hava yolu şirketleri talep oluşuncaya kadar kapasiteyi arttırmayacak’’

Buradaki asıl soru, hangi hava yolu şirketlerinin tekrardan eski kapasitelerine ulaşacağı. Talepteki tüm düşüşler, kapasitesini koruyan ve onu doldurmak için ucuz fiyatlarla uçuşlara öncülük eden şirketler tarafından göğüslendi.

O kadar derin bir çöküş var ki, hava yolu şirketleri kapasiteyi kıstı ve talep oluşuncaya kadar yeniden arttırmayacak. Daha önceleri talebin toparlanmasına yardımcı olan hava yolu şirketleri, şimdi takipçi durumuna düştü.

‘’2022’de gerçek kapasitelerin kullanıldığını göreceğiz’’

Eğer aşı bulunursa, 2011'e kadar toparlanma ve 2022'de ise gerçek kapasitelerin kullanıldığını göreceğiz. Bunun 2019 seviyesinde olmasını beklemiyoruz ancak 2022'ye kadar normal talebe yakın seviyelere ulaşılacağını düşünüyoruz.

Seyahat kısıtlamaları bir kabus. Seyahat koridorları biraz hareketlenme yaşanması konusunda yardımcı olabilir. Ancak pazarı eski haline getirecek sihirli bir sopa yok.

En büyük darbe tedarikçilere

Şu anda süren kısıtlamalar en büyük darbeyi tedarikçilere vuruyor. Aracılar bu işten çok büyük zarar görmedi. Çünkü onların giderlerinin büyük kısmı personele gidiyor ve personelin de büyük kısmını zaten gönderdiler. İşletmeleri ayakta kalacak ve talep normale döndüğünde onları tekrar işe çağıracaklar. Esas olarak sermaye harcaması problemleriyle yüzleşecek olanlar, uçak ve otobüs gibi varlıkları olanlar. Ancak yine de Avrupa seyahat sektöründe, Avrupayı satan bir çekirdek kalacak.



Bu Haber 28.09.2020 - 12:02:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.