'Etkilemez'den kâr uyarısına: Ryanair'in grevlerle imtihanı

'Etkilemez'den kâr uyarısına: Ryanair'in grevlerle imtihanı
Grevlerle sarsılan Avrupa'nın en büyük bütçeli hava yolu şirketi Ryanair, karlılık beklentisini aşağıya çekti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Değişik ülkelerdeki pilot ve kabin görevlileri greve giden Ryanair, son olarak İspanya, Belçika, Hollanda, Portekiz, İtalya ve Almanya'daki grevlerle sarsıldı.

'UÇUŞLAR FAZLA ETKİLENMEZ' DEYİP DİRENDİ

Şirket, çalışanların bağlı bulunduğu sendikayla anlaşmak yerine, ''uçuşlar fazla aksamaz'' deyip direnince, büyük kayıplar yaşadı.

6 ülkede çalışan Ryanair personelinin geçtiğimiz cuma greve gitmesi sonrasında 190 uçuşunu iptal eden şirket, 30 bin yolcunun mağdur olduğunu açıklamıştı.

KAR BEKLENTİSİNİ 150 MİLYON DOLAR DÜŞÜRDÜ

Sene başında 1,25-1,35 milyar euro arasında kar bekleyen şirket, grevler sonrası karlılık beklentisini 1,10-1,20 milyar euro bandına çekmek zorunda kaldı. Şirketin karlılık beklentisini revize etme kararı, grevlerle sarsılmasının ardından hisselerinin yüzde 10 oranında değer kaybetmesinin ardından geldi. Ryanair'in yaşadığı kayıpta, grevler sonrası tüketici güveninin düşmesi sonucu fiyatların daha da aşağıya çekilmesi ve petrol fiyatlarındaki atış da rol oynadı.

''GEVLERİ İYİ YÖNETTİK''

Ryanair hisselerindeki kayba ve kar beklentisinin aşağıya çekilmesine rağmen şirketin CEO'su Michael O’Leary, ''İrlandalı pilotların yüzde 25'inin dahil olduğu 5 grevi ve Avrupa'nın 5 ülkesindeki pilotların ve kabin görevlilerinin katıldığı grevleri başarıyla yönettik. Ancak uçuşlardaki aksamalar nedeniyle müşteri sayımız azaldı ve fiyatları düşürmek zorunda kaldık. Bu aksamalar üzücü olsa da, operasyonlarımızın yüzde 90'ını gerçekleştirdik'' dedi.



Bu Haber 01.10.2018 - 18:47:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.