Ethem Okudur açıkladı: Nisan’da başlıyoruz

Ethem Okudur açıkladı: Nisan’da başlıyoruz
Akay Travel Genel Müdürü Ethem Okudur Baltık ülkelerinden Antalya uçuşlarına nisanda başlayacaklarını açıkladı.


Akay Travel Genel Müdürü Ethem Okudur, Baltık pazarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Baltık ülkelerinden turist getirmeye nisan ayında başlayacaklarını kaydeden Okudur, 21 yıldır beraber çalıştıkları Baltıkların ana tur operatörü Novaturas’ın 1 Nisan itibarı ile Vilnius, 3 Nisan itibarı ile Talin ve ilerleyen tarihlerde Riga uçuşları ile birlikte yaz operasyonunun başlayacağını kaydetti..

Yüksek sezonda haftalık 19 uçuş

“Normal bir sezonda Mart ayı itibarı ile başlayan yaz operasyonların bu dönemde Nisan ayında başlamasını mutlulukla karşılıyoruz” diyen Ethem Okudur, Vilnius uçuşlarının başta haftanın her günü Antalya ve Gazipaşa olarak planlandığını, sezonun ilerleyen günlerinde uçuş sayısının 10’a çıkacağını açıkladı. Okudur ayrıca Tallinn’den haftada 5, Riga’dan ise haftada 4 sefer planlandığını bildirdi.

Okudur, açıklamasının devamında şunları söyledi:

‘’2021 Sezonuna, geçtiğimiz yıllara göre ürün hazırlığımıza, daha da özenerek geçmiş yıllarda başarılı sattığımız, tercih edilen exclusive ürün sayımıza arttırarak giriyoruz. Operatörümüz ile de exclusive otellerimize ağırlık verecek şekilde satış yapması konusunda mutabakata vardık. 2020 Yılında Türkiye’ye uçamayan Baltık ülkelerinden, geçen sezon için rezervasyon yaptırmış yaklaşık 20 bin kişi kişisi zaten bu sezona devremişti, Bu ülkelerden hedef koltuk sayımız 100 bin civarında. Bu rakam 2019 sayımız. Baltık ülkelerinin toplam nüfusuna bakıldığında, özellikle Türkiye’ye seyahat eden müşteri oranının ne kadar büyük olduğu ortaya çıkıyor.’’

Polonyalı tur operatörü ile de anlaştı

Pazar çeşitliliği acısından zengin bir portföye sahip olan Akay Travel; Letonya, Litvanya, Estonya, Kosova, Macaristan, Çekya, Romanya, Sırbistan, Bosna, Portekiz ülkelerinin yanı sıra 2021 için Polonyalı bir tur operatörü ile anlaşarak bu ülkeyi de portföyüne dahil etti. Akay Grubu içinde yer alan Fit Holidays ise BDT ülkeleri ağırlıklı Rusya, Kazakistan, Beyaz Rusya, Ukrayna, Özbekistan ve Gürcistan’dan müşteri getirmeye devam ediyor.



Bu Haber 05.03.2021 - 11:22:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.