Esnafa düşük faizli kredi imkanı

Esnafa düşük faizli kredi imkanı
Esnaf Kefalet Kooperatifleri (TESKOMB), kamu bankası Halkbank aracılığıyla işini büyütmek isteyen esnafa ve sanatkara çeşitli isimler altında kredi seçeneği sunuyor.

İşini büyütmek isteyen esnafa devletten üst limiti 200 bin lira olan ve faizi yüzde 4'e kadar inen kredi seçenekleri sunuyor.

YÜZDE 4-5 FAİZ

Posta'nın haberine göre bunlar şöyle: İşletme Kredisi, Aylık Eşit Taksitli İşletme Kredisi, İskonto Kredisi, Şoför Taşıt Edindirme Kredisi, Şoför Esnafına Taşıt Onarım Kredisi ve Servis Aracı Kamyonet Yenileme Kredisi. Bu bilgiler ‘teskomb.org.tr’ sitesinde yer alıyor. Söz konusu krediler, ticari kredi faizlerinin yüzde 30’ları aştığı bir ortamda, esnaf ve sanatkara yüzde 4-5 faizle sunuluyor. Krediler esnafın maliyetini düşürürken, kolay ödeme seçeneğiyle cansuyu da oluyor. Bu yıl toplamda verilecek kredi miktarı 22 milyar lira. İsteyen tüm esnaf başvuru yapabilir.

NEREYE BAŞVURULACAK?

Vadesi 12 aydan 60 aya kadar çıkan kredilerin taksitleri aylık, 3 aylık ve 6 aylık şeklinde ödenebiliyor. Kredilerin üst limiti ise 200 bin lira. Faiz de 12 aya kadar olan kredilerde yüzde 4 olurken, 12 aydan uzun vadeler yüzde 5 olarak uygulanıyor. Masraflarla yıllık maliyet yüzde 7-8’i geçmiyor. Kredinin kullandırılması için önce Esnaf Kefalet Kooperatifleri’ne başvurmak şart.


Bu Haber 28.01.2019 - 11:01:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.