Esenboğa Havalimanında ihale 2,5 sene erkene çekildi

Esenboğa Havalimanında ihale 2,5 sene erkene çekildi

Esenboğa Havalimanın işletme ihalesinin bitimine 2,5 yıl kala yeni ihale düzenleniyor. Mevcut işletmeci TAV, süresi dolana kadar Esenboğa Havalimanını işletmeye devam edecek.


Esenboğa Havaalanının işletme ihalesinin, TAV’ın süresinin dolmasına iki buçuk yıl kala 20 Aralık’ta yenilenecek.

Yapılacak ihaleyle kapasite artırımına yönelik ilave yatırımlar, iç ve dış hatlar, CIP salonu, genel havacılık terminalleri ve mütemmimlerinin yapım ve işletme hakları kiralanacak.

Konuya ilişkin Bloomberg’e açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Orada yapılacak 200 milyon euroluk bir yatırım var. İhaleyle hem şu kadar yatırım yapacaksın, hem de burayı 25 yıl işletince bana ne vereceksin diyeceğiz. İhaleyi alan şirket TAV’ın işletme süresi dolana kadar hazırlıklarını yapmış olacak. Esenboğa’ya üçüncü pisti yapacağız. Ayrıca ilave kule yapılacak, eski pistin tamiratları da gerçekleştirilecek.” ifadelerini kullandı.

Habertürk’ten Güntay Şimsek, Esenboğa Havalimanı için TAV, IC, Cengiz ve Limak Holding'in yarışacağını İstanbul Havalimanı ortaklarından Kalyon İnşaat’ın ise ihalede yer almayacağını yazdı.

DHMİ benzer bir uygulamayı Antalya Havalimanı için de yapmıştı. İşletme süresi 2026 yılında dolacak Antalya Havalimanı geçtiğimiz yılın son günlerinde 25 yıllığına ihaleye çıkmıştı. Söz konusu ihaleyi TAV-Fraport ortaklığı kazanmıştı.



Bu Haber 14.12.2022 - 16:49:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.