‘Türkiye’nin tezleri hiçbir şekilde duyulmuyor’

‘Türkiye’nin tezleri hiçbir şekilde duyulmuyor’

Intra Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Karaoğlu,Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı operasyon sonrası, Avrupa basınında haberlerin tek tarafı olarak yapıldığını ve Türkiye’nin sesinin oradaki kitlelere ulaşmadığını söyledi.


TurizmGüncel

2019’un Türkiye turizmi açısından bir uyanma senesi olduğunu belirten Ertuğrul Karaoğlu, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı harekatın, çok kritik olmasa bile, önümüzdeki senenin satışları ve kararları için bir etki yarattığını ifade etti. Harekatın, 2020 ile ilgili henüz karar vermemiş bir kaç şirketin ‘2020 için biraz daha bekleyelim’ dediği bir zamana denk geldiğini kaydeden Karaoğlu, ‘’Ama bu dönem önümüzdeki yaz rezervasyonları için kuvvetli bir dönem olmadığı için önümüzdeki günlerde toparlayacaktır. Daha ileri bir şey olmazsa, iki aylık bir rezervasyon kaybımız olacak’’ diye konuştu.

‘’Bizim tezlerimiz hiçbir şekilde duyulmuyor’’

Diplomatik ilişkiler içinde Türkiye’nin verdiği cevapların Avrupa basınında yer bulmadığını söyleyen Ertuğrul Karaoğlu, ‘’Dolayısıyla burada tatile gitme planı yapan insanlar bizim tezlerimizden hiçbir şekilde haberdar olmuyor, bir sağırlık söz konusu. Biz söylüyoruz ama mesajlarımız karşı tarafa ulaşmıyor, bi dilsizlik söz konusu.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Avrupa basınında ‘Türkiye zehirli gaz kullandı’ manşetleri dolaşıyor’’

Bütün bunlara rağmen Türkiye’nin durumunun kötü olacağını düşünmediğini söyleyen Karaoğlu, iki aylık rezervasyon kaybı süresi sonrası işlerin yoluna gireceğini kaydetti. Türkiye’ye ilişkin güvenlik kaygılarının geride kaldığına dikkat çeken Ertuğrul Karaoğlu, gelinen noktada ise Avrupa basınında Türkiye’nin Suriye’de zehirli gaz kullandığına ilişkin haberlerin manşetlere çıktığını ve Türkiye’nin bu haberlere verdiği cevapların ise medyada bulamadığını söyledi.

‘’Devletin iletişim kanallarını açması gerekiyor’’

İngiltere pazarında üst segment ve incetive alanlarında çalıştıklarını kaydeden Karaoğlu, İngiltere’deki iş ortaklarının kendileriniz yalnız bırakmadığını ancak incentive anlamında talebin olmadığını kaydetti. Karaoğlu, ‘’Burada devletin devreye girmesi ve lobi yapmaktan da öte, iletişim kanallarını açması gerekiyor. Çünkü basındaki adamın lobiden etkilenmesi söz konusu değil. Lobici halka hitap eder ama basınla ilişki kurmanın yolu bambaşka.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 11.11.2019 - 11:26:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.