Ertuğrul Günay’dan dikkat çeken AtlasGlobal yorumu

Ertuğrul Günay’dan dikkat çeken AtlasGlobal yorumu

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay finansal zorluklardan dolayı AtlasGlobal’in uçuşlarını durdurmasının, Türkiye turizmi ile ilgili çizilen tablonun gerçeği yansıtmadığını gösterdiğini ileri sürdü.


Artı TV’ye konuk olan Ertuğrul Günay, ‘’Turizmin çok iyi gittiği, hatta korlar kırıldığı gibi söylemler var. Hem gelen ziyaretçi sayıları hem gelir abartılı boyutlarda açıklanıyor ama tıpkı enflasyon rakamları gibi, bunlar da gerçeklerle bağdaşmıyor’’ ifadelerini kullandı. 

‘’Sayı artsa da gelirler artmıyor’’

Turizm sektöründe 2015, 2016 ve 2017 yıllarında çok daha ciddi bir çöküş olduğunda dikkat çeken Günay, ‘’Ondan sona nispi bir atış oldu ama Türkiye geride bıraktığımız yıllarda itibar kaybettiği için ucuz turizm ülke görüntüsü verdi ve sayı artsa bile gelir artmıyor’’ dedi.

‘’Hayatın gerçekleri resmi verileri doğrulamıyor’’

AtlasGlobal’in Türkiye turizminin önemli işletmecilerinin elinde olduğunu sahibinin Bakan Ersoy’la da yakınlığı olduğunu belirten Günay, ‘’Geride kalan yıllardaki ekonomik krizin yarattığı kayıpların karşılanamadığını belirtiyorlar. Üstelik bir başka itiraf daha var. Yeni havalimanının getirdiği yüklerin büyük bir maliyet teşkil ettiği belirtiliyor ve uçuşların Aralık ayının sonuna kadar durdurulduğuna dönük bir açıklama yapıldı. Yani resmi rakamlar ne kadar iyiye işaret ediyorsa da hayatın gerçekleri bu açıklamaları doğrulamıyor’’ şeklinde konuştu.

‘’Sanıyorum öteki şirketlerin de bu tip yakınmaları vardır’’

AtlasGlobal’in açıklamasında yeni havalimanının lojistik ve operasyonel maliyetleri arttırdığının söylendiğine dikkat çeken Günay, ‘’Bunu AtlasGlobal söylüyorsa sanıyorum öteki şirketlerin de bu tip yakınmaları var ve benzer sorunları, temenni etmiyorum ama tahmin ediyorum ki, önümüzdeki süreçte yaşayacağız’’ dedi.

‘’Bu kadar kaygılar varken, Atatürk Havalimanı’nda yıkım başladı’’

Yeni havalimanının inşaat aşamasından itibaren büyük maliyetler oluşturduğunu, Türkiye bütçesine gereksiz yük getirdiğini ve Türkiye ekonomisine yakın gelecekte bir katkı sağlamayacağını ileri süren Günay, ‘’Hep ifade edilmişti. Bu, alanın en önemli kurumlarından birinin (AtlasGlobal) yaptığı açıklamayla teyit ediliyor. Vahim olan o ki, yeni havalimanını ne kadar kullanılacağı, ne kadar verimli kullanılacağı ve bu kış şartları içinde kullanılıp kullanılamayacağı konusunda ciddi kaygılar varken, Atatürk Havalimanı’nda da yıkımlar başladı. Bu da bir başka öngörüsüzlük bence’’ değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 27.11.2019 - 15:43:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İbrahim Ergen 28.11.2019 - 08:47

    Aynı Ertuğrul Günay'dan bahsediyoruz sanırım ;) Cumhuriyet Halk Partisi (1973-1980, 1992-2004) Sosyaldemokrat Halkçı Parti (1986-1992) Adalet ve Kalkınma Partisi (2007-2013)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.