Ertuğrul Günay: Yassıada beton ve turizm adasına dönüştü

Ertuğrul Günay: Yassıada beton ve turizm adasına dönüştü

Kültür ve Turizm eski bakanı Ertuğrul Günay, Yassıada ile ilgili planın ilk başta böyle olmadığını, Yassıada'nın betonlaştığını ve turizm adası olduğunu söyledi.


''Başta planlananla sonradan yapılan aynı değil''

Yassıada ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Adadaki yoğun yapılaşma kamuoyunda tartışma konusu olurken, Kültür ve Turizm Eskli Bakanı Ertuğrul Günay, Yassıada ile ilgili bakanlığı döneminde yapılan planlamayla şu anda yapılanların aynı olmadığını söyledi.

DW Türkçe'ye konuşan Günay, "Tarihi olaylara saygılı ve var olan mekanlara sadık kalacak şekilde düzenleme yapılacaktı. Bir dönem okul olarak kullanılan yüksek bina yıkılacaktı. Küçük yeme içme üniteleri kurulacaktı. Osmanlı ve Bizans yapıları korunacaktı" ifadelerini kullandı.

''İş işten geçti''

Deniz Kuvvetleri tarafından ilk aşamda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis dilen adanın sonradan Başbakanlığa devredildiğini kaydeden Günay, "O dönem ben bakanlıktan ayrıldım. Başbakanlık’ın yönlendirilmesiyle ada tümüyle bir turistik adaya dönüştürüldü. Şimdi adanın son görüntüsüne büyük bir eleştiri var. Ama artık iş işten geçti." dedi.

''Yassıada, 'beton ve turizm adası' oldu''

Yapılanların adanın geçmişine, tarihi değerlerine saygısızlık olduğunu söyleyen Günay, "Bunu muhafazakarlıkla, tarihe ve anılara saygı ile bağdaştırmak kesinlikle mümkün değil. Bugün yüz kızartıcı bir durumla karşı karşıya geldik. Maalesef Yassıada artık yaslı ada oldu. Beton ve turizm adasına dönüştü" şeklinde konuştu.



Bu Haber 28.05.2019 - 09:39:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • a 29.05.2019 - 08:29

    İĞRENÇLİK ABİDESİ YAPILMIŞ !!! RUHUNU PARAYA SATANLAR !!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.