Erteleneceği konuşulan Airbnb yönetmeliğinde düzenleme

Erteleneceği konuşulan Airbnb yönetmeliğinde düzenleme

Yaşanan bazı sorunlar nedeniyle ertelenmesi gündeme gelen konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yönetmelikte düzenlemeye gidildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yasalaşması ile birlikte bazı sorunların ortaya çıktığı ve turizm belgesi alacak işletme sahiplerinin imar mevzuatına takıldığı belirtilmiş bu nedenle yasanın erteleneceği gündeme gelmişti.

Resmi Gazete’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile geçici madde eklendi.

Geçici maddede turizm amaçlı kiralamaya konu olan müstakil konutlarda başvurunun konut ibaresi içermeyen tapu ile yapılması halinde, taşınmaz üzerinde konut bulunduğuna ilişkin yazılı beyanda bulunulması halinde değerlendirilmeye alınacağı belirtildi.

Eklenen geçici madde ise şu şekilde:

“Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte turizm amaçlı kiralama faaliyetine konu olan müstakil konutlarda, başvurunun konut ibaresi içermeyen tapuyla yapılması halinde, taşınmaz üzerinde konut bulunduğuna ilişkin yazılı beyan üzerine 5 inci maddede istenilen diğer bilgi ve belgelerle birlikte tapu değerlendirilmeye alınır. Bu kapsamdaki başvurularda 31/12/2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere izin belgesi düzenlenir.”



Bu Haber 26.01.2024 - 08:36:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • dida 03.04.2024 - 01:30

    it is so confusing. is this law currently in force or it was postponed? Where to find information?

  • Airbnb yasası acil çıkmalı

    Mert 31.01.2024 - 10:12

    Rezalet olur ne demek ertelenecek, otelciler taş mı yesin boşuna mı vergi veriyoruz. Artık bu ülkeden gitmemiz gerekiyor sanırım

  • Sitedeki Evini Kiraya Verenler

    Yüksel Kayhan 27.01.2024 - 05:58

    Sayın CT, Evi 3 kişiye kiralıyorsunuz,13 kişi kalıyor. Site kurallarına uymuyorlar, sizler sadece alacağınız paraya bakıyorsunuz. Evi kime ne gibi tiplere kiralıyorsunuz belli değil. Çoğunuz kira gelirini bile beyan etmiyorsunuz. Yurtdışında oturan sakinler düşünsün, sanki yurt içinde oturanların hepsi kabul edecekmiş gibi konuşuyorsunuz. Yasa çok iyi. Nesi rahatsız etti sizi?

  • Pes bile diyemiyorum!

    Erol Erdem 26.01.2024 - 10:40

    Yani diyor ki, inşaat ruhsatı olmayan, iskan izni bulunmayan düpedüz kaçak müstakil konutlar da yıl sonuna kadar turizm amaçlı olarak kiralanabilir. On binlerce kişi denetimsizlikten bina altlarında can verdi hala kaçak binaya göz yumuluyor. Pes bile diyemiyorum artık. Türkiye gerçekten çok değişik bir ülke...

  • Tapuda mulkiyeti olana izin yok, olmayana var

    Ct 26.01.2024 - 09:44

    Site icerisinde komsusunun iznine tabi olanlara haksizlik sitede oturan sahislar yabanci sahislar yilda bir sefer geliyor diger turk vatandasi onun gelmesini nasil bekleyecek bu tamamen haksizlik muvafakkatname almak icin bir yil bekler ve kimi nasil yakaladin siteye hic ugramayan gelmeyen yabanci var bu nasil bir hsksizlik, soruyorum size

  • Kaçak Yapılar Turizmi

    Salandy 26.01.2024 - 09:53

    Kültür ve Turizm Bakanlığı mevzuatlarında gelinen son noktada Turizm Tesis Alanlarında turizm amaçlı inşaa edilen resmi kat mülkiyetli apart üniteler TÜM BELGELENDİRME SÜREÇLERİNİN DIŞINDA BIRAKILDI! Sit Tarım gibi imarsız alanlarda TÜM YÖNETMELİKLERE (deprem, yangın, yapı denetim vb) AYKIRI inşaa edilen KAÇAK YAPILAR turizm konutu olarak BELGELENDİRİLMEYE BAŞLANDI!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.