Ersoy'dan yürütmesi durdurulan Çeşme Turizm Projesine ilişkin açıklama

Ersoy'dan yürütmesi durdurulan Çeşme Turizm Projesine ilişkin açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilmek istenen ve Ege Turizm Merkezi projesi içinde kalan İzmir’in Urla ilçesine bağlı Zeytineli köyünden Çeşme’ye bağlı Alaçatı ve Ildır’a uzanan 120 milyon metrekarelik alanı kapsayan, Çeşme Projesine ilişkin geçtiğimiz aylarda Danıştay 6. İdaresi “yürütmeyi durdurma” kararı vermişti.

Karar, kentte büyük yankı uyandırırken Bakanlığın tepkisi merak konusu olmuştu. Öte yandan, Tarihi Tekel Fabrikası açılışı için İzmir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, proje hakkında verilen karara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İlkSes Gazetesinden Tenzile Aşçı’nın haberine göre, Ersoy, siyasi amaç vurgusu yaparken projenin hayata geçirilmesi durumunda İzmir’in kazanımlarını işaret etti.

Projenin İzmir’e olan direkt uçuş sayısının artıracağının altını çizen Ersoy, “Geçici bir yürütmeyi durdurma kararı var. Mahkemenin asli kararını vermesini bekliyoruz.  İzmir için çok hayati ve önemli bir proje. İzmir’in geleceği açısından çok çok önemli bir proje. Klasik siyasi amaçlar ve siyasi hedeflerle projenin engellenmeye çalışılmasını doğru bulmuyorum.  İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerimiz söz konusu olduğunda konulara siyasi yaklaşmamamız gerekiyor. İzmir için çok gerekli bir proje. İzmir’in hava trafiğiyle ilgili bazı sorunları var. İzmirlilere sorduğunuzda haklı olarak şikayet ediyorlar. ‘İzmir’in dünyaya direkt bağlanmasını istiyoruz, İstanbul üzerinden bağlanmasını istemiyoruz’ diyorlar. Bazı şeyler istemekle olmuyor, gerekenleri yapmanız gerekiyor. Bu proje, o yönde atılmış en büyük adım olacak.  Bu proje gerçekleştirildiğinde İzmir’e olan direkt sefer sayısından 10-15 kat artış göreceksiniz İzmir’in kalıcı sorunlarından birisi çözülecek” dedi.

Planların askıya çıkması için yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını işaret eden Ersoy, “Sorunlardan biri de 12 ayın çok kısa süresinde turizm sektörü verimli bir ortam yaşıyordu ve tekrar düşük sezona geçiyordu. Bu projeyle birlikte 12 aya yayılmış, uzun süreli bir nokta haline gelecekti İzmir. O yüzden bu projenin hayati önemi var. Planımız hazır zaten. Yürütmeyi durdurma kararı kalkarsa plan askıya çıkacak. Plan askıya çıktığı zaman bütün hassasiyetlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ciddi bir şekilde ele alındığı ve gerekli düzenlemelerin yapıldığını göreceğiz. Üzerinde tartışılacak itiraz gibi durumlar varsa tartışılır zaten. Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlıkları tarafından çalışmış en iyi turizm merkezi projesidir. Umarım mahkeme sağduyulu bir karar verir ve biz planı askıya çıkararak bu projeyi İzmir’e kazandırırız” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 29.04.2023 - 13:52:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Izmir icin

    Atilla Hacıali 29.04.2023 - 04:37

    Sayin Bakanim biliyosunuz bu is icin hele Izmirdeyseniz buyuk siyasi irade gerekli sayin rahmetli Ozal nesil Turkiyemize Antalya turizm merkezini kazandirdiysa Insallah sizlerde bize Ulkemize Cesme Turizm merkezini kazandirirsiniz . Yolunuz acik olsun.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.