Ersoy’dan Şahan Gökbakar’a Phaselis açıklaması

Ersoy’dan Şahan Gökbakar’a Phaselis açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iki plaj işletmesi yapılması için iş makinelerinin sokulduğu Phaselis Antik Kenti hakkında Şahan Gökbakar’a açıklamalarda bulundu.


Antalya’da Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı statüsündeki Phaselis Antik Kenti içerisindeki Bostanlık ve Cennet koylarında iki halk plajı yapmak için ihale düzenlenmiş ve ihaleyi kazanan Se-Fa Restorasyon Sanayi İnşaat çalışmalara başlamıştı. Çalışmalar için Phaselis Antik Kentine giren iş makineleri yoğun tepki çekmişti.

Tepkilerin üzerine sosyal meyda hesabından paylaşım yapan oyuncu ve komedyen Şahan Gökbakar konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la  görüşme yaptığını açıkladı.

Gökbakar, Bakan Ersoy’un şu açıklamalarda bulunduğunu aktardı:

“Yaz aylarında çok yoğun oluyor ve maalesef ne tuvalet var, ne altyapı. Bu büyük bir kirlilik ve karışıklık oluşturuyor. Yapılacaklar plaj ve park yeri düzenlemesi, tuvaletler, duşlar ve bir adet büfe. Özel sektör yok, tamamen Turizm Bakanlığı tarafından işletilecek. Yol açılmıyor, zaten var. Bölgeyi daha temiz ve düzenli şekilde halkımızın kullanmasını sağlayacağız. Bunu düzenlemek için yapılıyor.”

"Takip edeceğiz"

Gökbakar paylaşımında “Phaselis olayını dikkatle takip ettim. Bakan beyle kişisel olarak tanışıklığım var ve hepimiz adına konuştum. Şahsen endişeleri anlamakla birlikte bu görünen tablo, yani şu anki hali biraz sıkıntılı. Bu şekilde kullanılırsa yangında çıkar, kalıntılar da zarar görür. O nedenle halkımızın düzgünce kullanacağı şekilde güzel bir uygulama gerekli duruyor sanki. Takip edecegiz.”  dedi.

 



Bu Haber 03.03.2023 - 12:03:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.