Ersoy’dan Bağlıkaya yorumu: TÜRSAB’ı sorunlarla devraldı

Ersoy’dan Bağlıkaya yorumu: TÜRSAB’ı sorunlarla devraldı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TÜRSAB iştiraki olan Efes-Kuşadası Kongre Merkezi’ni ziyaret etti. KOMER’in bir an evvel etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Ersoy, Bağlıkaya’nın TÜRSAB’ı sorunlarla devraldığına da vurgu yaptı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Milletvekilleri, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Halil Kalay ile Mücella Kantaroğlu ile Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Tacettin Özden’in de eşlik ettiği Ersoy’un KOMER ziyaretinde, hem TÜRSAB hem de sektörün diğer konuları gündeme geldi.

KOMER’in kongre turizmi için önemine dikkat çeken Mehmet Ersoy, KOMER’in bir an önce daha etkin bir şekilde kullanılmaya başlanması gerektiğini dile getirdi.

‘’BAĞLIKAYA BÜYÜK SORUNLARLA YÖNETİMİ DEVRALDI’’

Kuşadası’ndaki turizm sektörü temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Bakan Ersoy, TÜRSAB ile ilgili gelen sorulara da yanıt verdi. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ile 4 yıl önce beraber yola çıktıklarını hatırlatan Ersoy, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın büyük sorunlarla yönetimi devraldığını söyledi. Bakan Ersoy: “Yaşanan sıkıntıların çözümü için her şeyi TÜRSAB’dan beklemek doğru değil.  Kuşadası’nda faaliyet gösteren turizmcilerin sorunlarını çözmek için hem bizler hem de sektör temsilcileri birlikte taşın altına elimizi koyacağız” dedi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Kalay: “KOMER ülkemiz için milli bir servet. Onu daha etkin ve faydalı şekilde kongre turizmine kazandırmak amacıyla TÜRSAB olarak elimizden geleni yapacağız” derken, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Kantaroğlu ise KOMER’in İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na sadece 45 dakika mesafede olduğunu ve çevresindeki otellerde 6 bin yatak kapasitesi bulunduğundan dolayı kongre turizmi için elverişli bir konumda olduğunu söyledi. Kantaroğlu ayrıca, denize sadece 5 dakika mesafede olan KOMER’in Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Didim ve Milet gibi tarihi merkezlere de yakınlığı nedeniyle tatil ile iş seyahatinin birleştirildiği kongreler için eşsiz bir merkez olduğunu vurguladı


Bu Haber 10.09.2018 - 21:06:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.