Ersoy: Türkiye'de ve dünyada farkındalık yaratmayı görev edindik

Ersoy: Türkiye'de ve dünyada farkındalık yaratmayı görev edindik
Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) iş birliğiyle Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda ‘Herkesin Yararına’ teması ile düzenlenen, "3. Dünya Turizm ve Kültür Konferansı" kapsamında basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ersoy konuşmasında, toplumu kültür ve turizm ile kaynaştırarak sürdürebilir kalkınmaya ağırlık verilmesi için izlenecek politikaların belirlenmesi gerektiğini söyledi. Bakan Ersoy, oturumlarda turizm, kültür ve yerel paydaşların kültürel mirası değerlendirirken nasıl birlikte çalışabileceklerine değinirken Türkiye’de ve dünya da farkındalık yaratmayı görev edindiklerini de vurguladı.

Bakan Ersoy, artık uzun mesafelere uygun fiyatlarla uçulabildiğini söyledi. Uzun mesafe uçan kişilerin tek ülke ile sınırlı kalmak istemediklerine de değinen Ersoy, bu kapsamda komşu ülkelerle ya da partnerlik yapılabilecek ülkelerle ortak turizm politikaları geliştirmeye karar verdiklerinin bahsetti. Bakan konuşmasına bundan sonraki politikaların sadece turizm yatırımcıları ile sınırlı kalmamasını, turizm yatırımlarının gerçekleştiği bölgelerde ağırlıklı olarak o bölgenin insanlarının çalışabilmesine olanak sağlayan politikalar geliştirilmesi gerektiğini dile getirerek devam etti.  

VİZE ALINIRKEN GENÇLERE FİYAT AYRICALIĞI SAĞLANMALI

Bakan Ersoy Türkiye’nin vizeler konusunda en olumlu adımları atan ülkelerden biri olduğunu belirtti. Bir çok ülke ile vize anlaşması yapıldığını, vize uygulanan ülkelere de e-vize uygulaması ile işlemlerin kolaylaştırıldığını ve bazı ülkelerin vizesiz seyahat hakkının 30 günden 90 güne çıkarıldığını söyledi. Ersoy, gençlerin vize uygulamalarından daha düşük ücretlerle yararlanmasını sağlamanın turizmin geleceği için çok faydalı olacağından bahsetti.

''YENİ HAVALİMANI BÜYÜMEYİ ARTTIRACAK''

Pololikashvili, İstanbul’un ulusların bir araya getiren, kültür ve turizmin birleştiren bir şehir olduğunu söyledi.Türkiye’de turizmin yüzde 20’lik bir büyüme kaydettiğini ve yeni havalimanı ile bu büyümenin daha da artacağını belirtti.


Bu Haber 04.12.2018 - 15:34:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.