Ersoy: Turist başına gecelik gelirde İspanya'yı geçtik

Ersoy: Turist başına gecelik gelirde İspanya'yı geçtik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’ye gelen turistlerin yaptığı harcamalarla ilgili yeni verileri paylaştı.


HaberTürk yazarı Fatih Altaylı’nın “Turizmdeki turist sayısı artışı ile gelir artışı arasındaki orantısızlığı” konu edindiği yazısı ile ilgili Altaylı’ya ulaşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu doğru değil” diyerek kendi elindeki istatistikleri paylaştı.

Ersoy’un verdiği sayılara göre Türkiye, 2021 yılında geceleme başına gelirde ilk kez İspanya’nın önüne geçti. Buna göre Türkiye’ye gelen turistler geceleme başına 82 dolar bırakırken, İspanya’da bu 72 dolar oldu.

Bu yıl geceleme sayısında 89-90 dolar gelde edeceklerini belirten Ersoy,  “Bu yıl zannederim geceleme başına 89-90 dolar gelir elde edeceğiz. Geceleme başı gelir hesabı daha doğru bir hesaptır. Kişi sayısından daha doğru bir sonuç verir. 200 ülkede çok yoğun bir tanıtım yaptık. Sonucunu da aldık. Hem ülke çeşitliğinde ciddi bir artış oldu, hem de turist kalitesinde. Pazar bağımlılığımız azaldı. Değişik ülkelere yöneldik. Aslında bu gelir daha da fazla olacaktı ama euro dolar paritesi euro aleyhine gelişince bizi etkiledi. Gelirlerimizin önemli bir bölümü euro ama hesaplama dolar. Euro gücünü korusaydı daha da yüksek bir gelir olurdu” dedi.



Bu Haber 07.11.2022 - 10:25:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.