Ersoy neden bir kez daha bakanlığa atandı?

Ersoy neden bir kez daha bakanlığa atandı?

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Erdoğan’ın yüksek turizm geliri beklentisinden dolayı Ersoy’u yeniden bakan olarak atadığını yazdı.


Hürriyet yazarı Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksek turizm geliri beklentisinden dolayı Mehmet Nuri Ersoy’u yeniden bakan olarak atadığını yazdı.

Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığına da Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesinin ardından dövizde başlayan yükselmeye faiz artışı da eşlik etti. Dolar 25,3, Euro ise 27,5 seviyesine yükselirken, faiz de yüzde 8,5’den yüzde 15’e yükseltildi.

Konuyu köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Hande Fırat, 6 ayda Türkiye’ye 100 milyar dolar sıcak para girişinin hedeflendiğini ifade etti. Turizm geliri ile ilgili beklentilerin büyük olduğunu kaydeden Fırat “Bu arada, iyi geçeceğinin işaretleri ortada olan bir turizm sezonunun etkisiyle oradan da ciddi bir döviz girişi olacağı hesabı hükümetin aklındaki önemli konulardan biri. Zaten Cumhurbaşkanı bu nedenle Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u tereddütsüz aynı göreve getirdi.” ifadelerine yer verdi.



Bu Haber 23.06.2023 - 15:06:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.