Ersoy: Küresel zorluklara karşı ortak bir vizyon ve yol haritası çıkarılmalı

Ersoy: Küresel zorluklara karşı ortak bir vizyon ve yol haritası çıkarılmalı

Turizmin dünyada en hızlı gelişen sektörlerden biri olduğunu söyleyen Ersoy, turizmin ülke ekonomisine katkılarının yanı sıra toplumlar üzerindeki birleştirici ve tanıtıcı etkilerine de değindi. Seyahatlerin yüzde 40’ının turizm odaklı olduğundan yola çıkarak kültür ve turizmin aynı başlık altında ele alınmasının yerinde olduğunu belirten Bakan Ersoy, konferansta küresel zorluklara karşı ortak bir vizyon ve yol haritası çıkarılmasını önemsediğini söyledi.


Bakan Ersoy konuşmasının devamında turizmin gelişmesi ile hem Türk halkının kendi ülkesini daha iyi tanıdığını hem de Türkiye’nin dünya turizm geliri pastasından daha çok pay aldığını söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde, ‘Çingene Kızı’ mozaiğinin kayıp parçalarına kavuşmamıza vesile olan ABD yetkililerine hassasiyet ve iyi niyetli yaklaşımlarından dolayı teşekkür eden Ersoy bir güzel haber daha vererek ‘Dede Korkut Destanı’mız UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne oy birliği ile dahil olduğu bilgisini paylaştı.

HER ESER AİT OLDUĞU ÜLKEDE DEĞERİNİ BULUR

Türkiye’nin dünya ile paylaşacak daha birçok değer ve zenginliğinin olduğunu dile getiren Ersoy her eserin ait olduğu ülkede değerini bulduğunu söyledi. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan eselerin ülkelerine iadesi ve yasadışı trafiğin önlenmesinde en temel uluslararası mevzuat olma niteliği taşıyan, Türkiye dahil 127 ülkenin taraf olduğu UNESCO 1970 Sözleşmesinin önemine değinen Ersoy kaçak eserler konusunda tüm dünya ülkelerine hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti. 

TÜRKİYE TURİZMDE REKORLAR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

Yılın ilk üç çeyreğinde 32 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayarak, yurt dışında yaşayan vatandaşlarla beraber toplam 40 milyon ziyaretçi ağırlayan Türkiye’nin 2018n hedefine ilk on ayda ulaştığını hatırlatan Bakan Ersoy Ocak-Ekim ayları arasında geçen yıla kıyasla yüzde 22,43 arttığını ifade etti. 

‘İSTANBUL FANTASTİK BİR KAVŞAK NOKTASI’

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili ise konuşmasında konferansta farklı ülkelerden bakan düzeyinde birçok katılımcının yer aldığını ve onlarla bir arada olmanın eşsiz bir imkan olduğunu dile getirdi. İki gün boyunca çok şey öğrenip bir çok deneyim paylaşımı da yapabileceğini söyleyen UNWTO Genel Sekreteri İstanbul’un fantastik bir kavşak noktası olduğunu ve şehrin Afrika, Amerika ve Asya için çok büyük bir kültürel miras olduğunu kaydetti.



Bu Haber 03.12.2018 - 16:28:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.