Ersoy: KKTC'nin tanıtımı için geniş bir bütçe ayırdık

Ersoy: KKTC'nin tanıtımı için geniş bir bütçe ayırdık

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC'nin tanıtımı için geniş bir bütçe ayırdıklarını söyledi.


Geniş bir bütçe ayıdık

Ziyaretinde KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile bir araya gelen Mehmet Nuri Ersoy, KKTC’nin turizm potansiyelinin dünyada tanıtılması için tanıtım filmi çekildiğini söyledi. Bu reklamların 2020’de İngiltere’den başlamak üzere yurt dışı pazarlarında kullanılacağını kaydeden Ersoy, KKTC’nin tanıtımı için geniş bir bütçe ayrıldığını belirtti.

Türkiye’den giden ziyaretçi sayısınına arttırılması için destek vereceğiz

Türkiye’den KKTC’ye turist trafiğinin arttırılması için destek vereceklerini söyleyen Ersoy, KKTC’deki nitelikli yatak yatırımlarının arttığını, havalimanının yenilendiğini, alt yapı sorunlarının çözüldüğünü belirtti.Ersoy, iki ülke kültür bakanlarının çalışmalar yaptığını, iş birliklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Tatar, Türklere KKTC’yi ziyaret etme çağrısı yaptı

KKTC Başbakanı Ersin Tatar ise Türkiye'den KKTC’ye daha fazla ziyaretçi beklediklerini söyleyerek, Türk vatandaşlarına KKTC’yi ziyaret etme çağrısı yaptı. Tatar, turizmde yatak kapasitesinin arttığını, hedefin büyütülmesi gerektiğini dile getirerek, yılda 2 milyon turist hedefinin iddialı olduğunu ancak imkansız olmadığını söyledi.



Bu Haber 17.12.2019 - 09:04:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.