Ersoy açıkladı: Turizm Fonu'nda ilk yıl ne kadar para toplanacak?

Ersoy açıkladı: Turizm Fonu'nda ilk yıl ne kadar para toplanacak?
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, kurulması planlanan turizm fonunda 2019 yılı itibariyle 150 milyon dolarlık bir kaynak oluşmasını hedeflediklerini açıkladı.


Hürriyet gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yaptıkları çalışmaların Türkiye'yi turizmde bir üst lige çıkarma hedefi taşıdığını belirtti.

''TURİZMİN GELİŞTİĞİ ÜLKELERİN ÇOĞUNDA BU FON VAR''

Gazetenin yazarlarından Erdal Sağlam'ın belirttiğine göre Ersoy, kurulması planlanan Turizm Geliştirme Fonu ile ilgili eleştirilere ise, turizmin geliştiği ülkelerin hemen tamamında bu tip bir fonun bulunduğu yanıtını verdi.

İLK YIL HEDEFİ 150 MİLYON DOLAR

Fonla ilgili taslağın tartışıldığını kaydeden Mehmet Ersoy, bakanlık olarak verecekleri katkı ile birlikte 2019 için 150 milyon dolarlık bir fon oluşabileceğini söyledi. Fonda THY ağırlığının eleştirildiği hatırlatılan Ersoy, yine gelişmekte olan ülkelerin çoğunda milli havayolu şirketlerinin büyük katkısı olduğunu hatırlattı. Bakan Ersoy, lig atlamak için İstanbul Havaalanı ve THY’nin en büyük silahları olduğunu, ellerindeki bu silahları mutlaka kullanacaklarını söyledi.

''EK BİR VERGİ GİBİ GÖSTERİLMESİ HAKSIZLIK''

Turizmde gelirleri artırmak için tanıtıma ağırlık vermek gerektiğini, işletmelerin tanıtıma ağırlık vermediklerini, tanıtım yapılmadığı takdirde bir üst lige çıkmanın imkansız olduğunu kaydetti. Turizm işletmelerinden ciro bazında alınacak yüzde 1 oranındaki fon katkısının ek bir vergi gibi gösterilmesini haksızlık olarak niteleyen Bakan Ersoy, turist sayısı ve geliri arttıkça tüm işletmelerin bundan pay alacağını, işletmelerin kârlı çıkacağını söyledi. Bakan Ersoy, fon yönetiminde herkese katkısı ve büyüklüğü oranında pay verilmesi için çalıştıklarını da söyledi.



Bu Haber 18.12.2018 - 09:19:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.