Ersin Yazıcı açıkladı: Yılbaşında kaç otel hizmet verecek?

Ersin Yazıcı açıkladı: Yılbaşında kaç otel hizmet verecek?
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Yapılan toplantıda 2021 sezonunu ve 2022 beklentileri değerlendirildi.

Ersin Yazıcı açıkladı: Yılbaşında kaç otel hizmet verecek?

Toplantıya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı Osman Ayık, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, eski TÜROFED Başkanı Ayhan Barut, Fraport Genel Müdürü Deniz Varol, ATSO Yönetim Kurulu üyesi Cahit Şahin, AKTOB eski başkanı Yusuf Hacısüleyman ve Türk Hava Yolları Antalya İstasyon Müdürü Mustafa Tez katılım sağladı.

“Yılbaşında 150 otel hizmet verecek”

Vali Ersin Yazıcı yılbaşı tatiliyle birlikte sezonun yeniden hareketlendiğini belirterek “Antalya’da 150 otelimiz yılbaşında hizmet verecek. Güvenli turizmin başkenti Antalya’da otellerden havaalanlarına kadar her alanda hazırlıklarımızı tamamladık ve misafirlerimizi bekliyoruz. Yılbaşı gecesi oteller, eğlence mekanları başta olmak üzere insan yoğunluğunun fazla olacağı noktalarda her türlü tedbiri alacağız.” dedi.

“Tercih edilmediğimiz ülkelerin de dikkatini çekmeliyiz”

Gelen turist sayısının yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Yazıcı, “Eğitim, gastronomi, sağlık, kültür, kruvaziyer ve eko turizminin geliştirilmesi konularına yoğunlaşmalıyız. Saydığım tüm bu turizm kollarının hepsine karşılık verecek bir şehirde yaşıyoruz. Hepsinin tanıtımına büyük önem vermeliyiz. Ayrıca tercih edilmediğimiz ülkelerin de dikkatini çekmeliyiz. Bizi tercih etmeleri için çalışmalar yapmalıyız. 2021 yılında Ukrayna’dan ülkemize gelen turist sayısı 1 milyon 300 bine yaklaştı. Hem gelen turist sayısını yükseltmeli hem de yeni ülkeleri listemize eklemeliyiz.” Şeklinde konuştu,

“Turizmdeki payımızı her geçen gün daha da yukarı taşıyacağız”

Yazıcı, 2022 yılının daha iyi geçeceğini vurgulayarak,  “Tüm dünya iki yıla yakın bir süredir pandemi denen büyük bir sınavın içinde. Antalya’mızın bu sınavı başarıyla geçtiğine inanıyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın başlatmış olduğu Güvenli Turizm Sertifikası’yla otellerimizde pandemi tedbirlerine uygun olarak bu yıl 9 milyona yakın yabancı misafirlerimizi ağırladık. Bunda sizlerin ve şehrin diğer paydaşlarının rolü çok büyük. Hep birlikte başta Antalya olmak üzere turizmdeki payımızı her geçen gün daha da yukarı taşıyacağız. Bunu da sizlerle birlikte yapacağız. Benim buna inancım tamdır. Ben Türk müteşebbisinin gücüne, inancına, aklına, fikrine, bilgisine, tecrübesine güveniyorum. Hep birlikte Türk turizminin dünyada aldığı payı büyüterek devam edeceğiz. Ben kendi adıma ümitliyim. Önümüze bakıp devam edeceğiz. İnşallah 2022 çok daha iyi geçecek.” Açıklamasında bulundu.



Bu Haber 16.12.2021 - 17:23:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.