Ersin Yazıcı: 2022’de Antalya’nın turist sayısı 2019 rakamlarını geçer”

Ersin Yazıcı: 2022’de Antalya’nın turist sayısı 2019 rakamlarını geçer”
Antalya’da bulunan Nirvana Cosmopolitan Hotel’de düzenlenen 11. Resort Kongresinde konuşan Antalya valisi Ersin Yazıcı, 2022 yılında Antalya’nın 2019 sezonunu geride bırakacağını söyledi.


TurizmGüncel – Antalya

Resort Turizm Kongresinde birer konuşma da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Antalya Valisi Ersin Yazıcı yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Türkiye’nin albı Antalya’ya hoş geldiniz. Turizmin geleceği burada ele alınacak. Turizm sektörü açısından önemli bir yeri olan kongreye destek olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Antalya turizmde öncü olmaya her daim hazır bir kenttir. Turizm meşalesini yakan Turgut Özal’ı rahmetle anıyorum. Turizme katkı koyan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Turizm için çevre baskısı önlem alınmazsa büyük bir tehdit oluşturduğuna deyinen Böcek, “Kentin ve turistik merkezlerinin alt yapıları burada çok önemli. Turizmin gelişimini dikkate alacak şekilde bunlar planlanmalıdır. Bunun için de ek kaynaklara ihtiyaç vardır. TGA paylarından ve konaklama vergilerinden yerel yönetimlere kaynak aktarılmalıdır. Bu konuda Turizm Bakanımızdan destek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gelecek yıl 2019 rakamlarını gertide bırakırız”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya’nın güvenli turizmin nasıl yapıldığını tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti. Yazıcı, “Antalya olarak Bakanlığımızın liderliğinde güvenli turizm sertifikası ile pandemi koşullarında tüm paydaşlarla dünya standartlarında turizm hizmetinin nasıl sunulacağını gösterdik. Geçen sene 3,5, bu yıl dün itibariyle 8,8 milyon ziyaretçi sayısına ulaştık. Güvenli turizm bizim bu yılki rakamlarımızı yükseltti.” dedi.

Vali Yazıcı ayrıca, 2022 yılında Antalya’nın ziyaretçi sayısında 2019 yılını geride bırakacağını da sözlerine ekledi.



Bu Haber 25.11.2021 - 09:59:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.