Erken rezervasyon döneminde Ruslardan Türkiye’ye büyük ilgi

Erken rezervasyon döneminde Ruslardan Türkiye’ye büyük ilgi

Rus turistlerin erken rezervasyon döneminde Türkiye’ye büyük ilgi duyduğunu kaydeden ATOR, paket turların neredeyse yüzde 40’ının şimdiden satıldığını açıkladı.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), ülkedeki tur operatörlerinin erken rezervasyon kampanyaları kapsamında Türkiye’de sunulan tüm paket turların yüzde 30 ila 40’ını şimdiden sattığını bildirdi.

GazetemRu’nun aktardığına göre, kış aylarında Türkiye’deki bazı otellerde erken rezervasyon kapsamında indirimlerin yüzde 55-70 seviyelerine ulaştığına vurgu yapan ATOR, Rusya’daki tur operatörlerinin kampanya sırasında sadece Türk otellerinden yapılan indirimle kalmayıp turistlere ayrıcalıklı ödeme koşulları da sağladıklarının altını çizdi.

ATOR, Rus tur operatörlerinin erken rezervasyon kampanyasının farklı aşamalarında toplam tutarın yalnızca yüzde 10 ila 25’i kadar ön ödemeli tur rezervasyonu avantajı sağladığını, turistlerin ise ödemenin geri kalanını kalkıştan 10-14 gün önce ödemesine izin verdiğini aktardı.  

Bu yaz sezonunda Türkiye tatillerinin mevcut seviyeye göre yüzde 20-25’e kadar zamlanacağını belirten Birlik, “Türk otelleri Batı pazarlarından gelen rezervasyonlarda patlama yaşamakta, iç turizmdeki talep azalması durumunda bile Rus turistlerin yerini dolduracak alternatife sahip olmaktadır. Ayrıca, son aylardaki yüksek enflasyon gıda fiyatlarına birçok kez yansımış, bu durum da otelleri fiyat yükseltmeye mecbur bırakmıştır” dedi.

Türk otellerinin Rus turistlerin geleneksel olarak seçtiği “her şey dahil” formatını sürdürebilmesi ve bu formatın maliyetini karşılayabilmesi için oda fiyatlarını artırmasını anlaşılır olarak nitelendiren birlik, sektörün zararına çalışamayacağını sözlerine ekledi.



Bu Haber 31.03.2023 - 08:58:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Tam 5 katı

    Rafet gülnar 04.04.2023 - 09:51

    Geçen yıl 2 kişi 6 gecelik tatili 3700;TL.idi,bu yıl aynı gece, aynı tarih,2 kişi 18.000 TL.% 500 zamlanmış.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.