Erkan Yağcı’dan İngiltere pazarı açıklaması: Talep kayması devam edecek

Erkan Yağcı’dan İngiltere pazarı açıklaması: Talep kayması devam edecek
WTM Londra Fuarında pazarın durumunu değerlendiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Dr. Erkan Yağcı, İngiltere’den Antalya’ya dönük talep kaymasının devam etmesini beklediklerini belirtti. Turizmde gelirlerin yükseleceği yeni aşamaya girildiğini kaydeden Yağcı, Antalya’da İngiltere pazarının 1 milyonu aşmasını hedeflediklerini söyledi.


Yelda Karaca-TurizmGüncel-Londra

İngiltere pazarının geçen yıldan beri ciddi bir büyüme gösterdiğini belirten AKTOB Başkanı Dr Erkan Yağcı, ‘’Bu sene Antalya’da yaklaşık 700 bin İngiliz turisti misafir etmiş olacağız. Bu da bir önceki yıla kıyasla yüzde 70’e varan biri büyüme anlamına geliyor.’’ dedi.

‘’ANTALYA’YA GELEN İNGİLİZ SAYISININ 1 MİLYONU AŞMASINI HEDEFLİYORUZ’’

Türkiye’nin üçüncü bir kaynak pazara ihtiyacı olduğunu dile getiren Erkan Yağcı, Almanya ve Rusya’nın ardından İngiltere’nin 3. kaynak pazar olmaya aday olduğunu ifade etti. Yağcı, ‘’Antalya’da İngiltere pazarının 1 milyonun üzerine çıkmasını hedefliyoruz. Bu gerçekleştiği zaman Antalya’da ciddi bir İngiltere pazarı ağırlığı oluşmuş olacak.’’ şeklinde konuştu.

DEC5F08F-DEB2-4FFD-94AE-59319B882896

‘’GELİRLERİ YÜKSELTECEĞİMİZ BİR DÖNEME DE GİRMİŞ BULUNUYORUZ’’

WTM Londra Fuarında aldıkları verilerin, İngiltere pazarının önümüzdeki yıl Türkiye’de yeniden çift haneli bir artışa işaret ettiğini kaydeden Yağcı, ‘’Bilindiği üzere bu yıl turist sayılarında ciddi artışlar yakaladık ve bu büyümenin ikinci evresi 2019 ve 2020 yıllarındaki hedeflerimiz ise gelirlerimizin ve kişi başına turist harcamamızın arttırılmasıydı. Dolayısıyla gelirleri yükselteceğimiz bir döneme de girmiş oluyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’İNGİLTERE’DEN ANTALYA’YA DÖNÜK TALEP KAYMASI DEVAM EDECEK’’

Yağcı, değerlendirmelerini şu sözlerle sonlandırdı:

‘’İngiltere pazarından, Antalya bölgesine dönük talep kaymasını yurtiçi ve yurtdışındaki destinasyonlardan artarak sürmesini bekliyoruz.  özellikle kış döneminde bu artışların gerçekleşmesi yönünde tarifeli seferlerin düzenlenmesi önemliydi, bu yönde sayın bakanımızın girişimlerini memnuniyetle izliyoruz.’’



Bu Haber 05.11.2018 - 19:13:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.