Erkan Yağcı’dan İngiltere pazarı açıklaması

Erkan Yağcı’dan İngiltere pazarı açıklaması

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı,Avrupam pazarlarında pandemi öncesine ulaşıldığını söyledi. Yağcı, İngiltere’nin Antalya için üçüncü pazar olma yolunda ilerlediğini kaydetti.


AKTOB Başkanı Erkan Yağcı Yağcı, Rixos DownTown Antalya Otelde yapılan Sektörle Buluşmalar ekim ayı toplantısında dünya, Türkiye ve Antalya turizminin son durumunu grafiklerle anlattı.

“İngiltere üçüncü pazarımız olma yolunda”

“Turizmciler olarak Antalya'nın potansiyeline güveniyoruz. Antalya, potansiyeli ve alt yapısı ile 20 milyon turiste ulaşabilecek kabiliyete sahiptir.” diyen Yağcı, “Pandemi sonrası turizm toparlanmaya başladı. Avrupa pandemi öncesi turistin yüzde 74'üne ulaşırken, Antalya yüzde 90'ına ulaştı. Ukrayna - Rusya arasındaki kriz olmasaydı bugün çok daha iyi durumda olurduk. Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyonu geçti. Yıl sonuna kadar bu rakamın 13 milyonun üzerine çıkacağına inanıyorum. Avrupa'dan gelen turist rakamlar sevindirici. Almanya, Belçika, Hollanda, Polonya ve Özellikle de İngiltere pazarından gelen turist sayısı 2019 yılı rakamlarını geçti. İngiltere bizim 3’üncü pazarımız olma yolunda. Bir milyon rakamını geçti.”dedi.

Bu yıl Türkiye’nin 48 milyon ziyaretçi sayısına ulaşacağını kaydeden Erkan Yağcı, yakalanan başarıda TGA’nın ve Mehmet Nuri Ersoy’un vizyonunun büyük payı olduğunu ifade etti.

“Turizmin ekonomik ve sosyal sorumluluk rolleri var”

Yemekte konuşma yapan Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise son yıllarda başarılanlar için tüm sektöre ve emek verenlere teşekkür etti.Turizmin ekonomik ve sosyal sorumluluk rollerinin olduğunu vurgulayan Yazıcı “İleriki zamanlarda daha fazlasının ve daha iyisinin de olacağına inanıyorum. Yeter ki kalitemizi düşürmeyelim. Bu hizmeti dünya standartlarında sunmaya devam edelim. Çünkü bu aynı zamanda kendimizi ifade etme yolumuz.”dedi.



Bu Haber 21.10.2022 - 11:20:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.