Erkan Yağcı’dan ‘21 euroluk turist’ haberlerine yanıt

Erkan Yağcı’dan ‘21 euroluk turist’ haberlerine yanıt

AKTOB’un aylık yemekli toplantısında konuşan Erkan Yağcı, Antalya’da 20-30 euroya oda satma devrinin kapandığını söyledi.


Son dönemde sektördeki tartışma konuşlarından biri de yüksek doğal gaz faturasını ödeyemeyecek durumdaki emekli Almanların kış aylarını Türkiye’deki otellerde geçirmek istediği. Alman emeklilerin Akdeniz destinasyonlarındaki kış paket tatillerine ilgi gösterdiği, Antalya’da 21 euroya her şey dahil (otel, uçak, yeme-içme) konaklama imkanlarının bulunduğu belirtilmişti.

“Antalya’da 20-30 euroya oda satış devri kapandı”

AKTOB’un aylık yemekli toplantısındaki konuşmasında konuya yer veren Başkan Erkan Yağcı, Antalya’da 20-30 euroya oda satma devrinin kapandığını söyledi. Yağcı, “Antalya’da artık 20-30 Euro’ya oda satış devri kapandı. Kaliteli, güvenilir, sağlıklı ve iyi hizmet vereceğiz. Önümüzdeki süreçte bu yapılmalı. Bu vizyonla geleceğe hazırlanacağız’’diye konuştu.

“Avrupa ülkelerinden güçlü bir talep var”

Rusya-Ukrayna savaşına rağmen bu yıl turizmde iyi bir sezon geçirdiklerini kaydeden Erkan Yağcı, pazar ve ürün çeşitliliğinin önemine vurgu yaptı. Pazarların durumuna ilişkin konuşan Yağcı, “Avrupa ülkelerinden güçlü talepler var. Gelecek için daha umutluyuz. Rusya, Ukrayna hariç Almanya, Romanya, İngiltere, Polonya gibi pazarlardan gelen turist sayılarında artış var. Krizleri başarılı şekilde atlatıyoruz artık krizlerin sonuçlarının da iyi anlaşılması gerekiyor. Dünyada sorunlar hiç bitmiyor, biri bitse, başka bir şey başlıyor. Buna yönelik alabileceğimiz tüm önlemleri almalıyız. İşi bilen bir sektörüz, bilgi birikimimiz çok fazla. Önlemlerimizi alarak olumsuz etkileri en aza indirmeye devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Krizi iyi yönettik”

Deneyim sahibi olan turizm sektörünün krizleri iyi yönettiğini kaydeden Erkan Yağcı, “Türkiye’nin kuzeyindeki savaş nedeniyle bölgemiz olumsuz etkilendi. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz ülkemiz ve sektör adına iyi yönetilmesi geren bir süreçti. Sessizlik içinde çok çalışarak bu süreci yönetmeyi başardık. Bunun için çok hassasiyet gerekiyordu. Sektörün bilgi birikimi ve deneyimi ile bu süreci başarıyla atlattık.’’ konuştu.

Turizm gelirinde 37 milyar doları geçeriz”

Turizm gelirlerinde 2019 rakamlarına yaklaşıldığını ifade eden Yağcı, turizm gelirinde ve kişi başı gelirde yıl sonu iyi rakamların yakalanacağını, toplam turizm gelirinin 37 milyar doları aşacağını söyledi.



Bu Haber 24.08.2022 - 09:03:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 5 yıldızlı otel 40EUR ya satıyor

    Mehmet Mehmetoğlu 25.08.2022 - 10:09

    Sanırım beyefendinin pazardan haberi yok. 5 yıldızlı oteller 40EUR ya satarken, daha az yıldızlı otel kaca satıyor sanıyor kendileri?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.