Erkan Yağcı’dan 2022 sezonuna ilişkin açıklamalar: Mayıs ayında...

Erkan Yağcı’dan 2022 sezonuna ilişkin açıklamalar: Mayıs ayında...

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, iki yıl aranın ardından düzenlenen ilk geleneksel öğle yemeği toplantısında sektörün gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Adayla Elite Lara’da düzenlenen geleneksel öğle yemeğinde turizm sektörünün öne çıkan başlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Krizler her zaman olacak”

2022’nin 2019 rakamlarına yaklaştığı bir yıl olmasını beklerken Rusya-Ukrayna savaşının patlak verdiğini kaydeden Erkan Yağcı, krizlerin her zaman olacağını, Türkiye’nin bulunduğu coğrafya itibariyle ‘sıfır riskli’ olamayacağını savundu. Yağcı, “Bu süreci en az hasarla atlatmak için TGA başta olmak üzere sektörün tüm paydaşları dünyanın dört bir yanında tanıtım atağına geçti. Bu süreci çok iyi yönetmeliyiz. Uluslararası TV’lerde Türkiye tanıtımları yapılıyor.” diye konuştu.

“Rusya-ukrayna savaşının etkileri nisanda daha net gözlenecek”

Antalya’nın ocak-nisan arasındaki dönemde 2019’un aynı döneminin yüzde 80’ine ulaştığını kaydeden Yağcı, Rusya-Ukrayna savaşının etkilerinin mayıs ayı verilerinde daha net gözleneceğini ifade etti. Yağcı, Türkiye’nin iyi yönetilmesi gereken bir süreçten geçtiğine dikkat çekti.

Dünya genelinde üst segment her şey dahile ilginin arttığını söyleyen AKTOB Başkanı, uluslararası zincirlerin de her şey dahile sistemine geçtiğini belirtti.

“Her şey dahil ABD ve Meksika’da da yayılıyor”

Turizm sektörünün her şey dahil sistemini mutlaka ele alması gerektiğini ifade eden Erkan Yağcı, her şey dahil sisteminin ABD ve Meksika’da da yayılmaya başladığını savundu. Yağcı, “Ürünlerimizi çeşitlendirmeli, tanıtıma daha fazla ağırlık verip dijital dönüşüme hazır olmalıyız. Rusya ve Almanya dışında üçüncü alternatif pazar yaratmalıyız. İngiltere üçüncü Pazar haline gelecek.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 25.05.2022 - 08:50:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.