Erkan Yağcı: Turizmde normalleşme ancak uluslararası uçuşlarla başlar

Erkan Yağcı: Turizmde normalleşme ancak uluslararası uçuşlarla başlar

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, uluslararası uçuşlar normale dönmeden turizmde normalleşmenin mümkün olmadığını belirtti.


TurizmGüncel

Rusya’nın Türkiye’ye uçuş kısıtlaması getirmesi sonrası TurizmGüncel’e açıklama yapan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, turizm açısından vaka sayılarının düşürülmesinin ve istihdamın desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

‘’Uluslararası uçuşlar başlamadan turizmde normalleşme mümkün değil’’

Uluslararası uçuşlar başlamadan turizmde normalleşmenin mümkün olmadığını kaydeden Erkan Yağcı Rusya’nın uçuşları kısıtlaması ile ilgili olarak, ‘’Temennimiz Rusya’dan gelecek heyetin Türkiye’nin aldığı önlemleri yerinde gözlemlemesi ve Türkiye’de vakaların düşmesini takiben uçuşların yeniden başlaması. Uluslararası uçuşlar başlamadan turizmde normalleşme mümkün değil.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Kısa çalışma ödeneği devam etmeli’’

Rusya’da uçuşların durduğu, Avrupa’da ise belirsizliğin sürdüğü bir dönemde turizm sektörüne dönük istihdam desteğinin devamının önemli olduğuna işaret eden Yağcı, 54 sektörle direkt bağlantılı olan turizm sektöründe kısa çalışma ödeneğinin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yağcı, ‘’Turizm sektörüne verilen her türlü destek ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine destektir. Bu kadar çok bilinmezliğin olduğu bir dönemde istihdam desteği son derece önemli. Turizme verilen her türlü desteğin ilerisi için geri dönüşü olacaktır.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 14.04.2021 - 17:06:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakkı haklı 18.04.2021 - 12:17

    Keşke patronlarımızda nakdi üretin üstünü tamamlasalarda bizde görsek herkez elemanına sahip çıksa ama önce kendileri sonra çalişanlar tok açın halinden anlamaz başka söz varsa siz söyleyin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.