Erkan Yağcı: Lüks otellere dönük talepte büyük artış var

Erkan Yağcı: Lüks otellere dönük talepte büyük artış var

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, her şey dahil lüks otellere dönük talepte büyük bir artış olduğunu belirtti.


Pandemi sonrasında üst segment her şey dahil sisteminde bir talep artışı olduğunu vurgulayan Erkan Yağcı, “Hedeflerimiz büyük ve ulaşmak için çalışmalar yapıyoruz. Antalya’yı geleceğe hazırlamalıyız ve bunun çabası içindeyiz.” dedi.

“Lüks segment otellere ilgi 2019’un üzerinde”

AKTOB aylık yemekli toplantısı Cornelia Diamond Otelde yapıldı. Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Vali Ersin Yazıcı’nın da katıldığı toplantıda konuşan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Avrupa bölgesi turizm hareketlerinde Türkiye’nin hızla topanlandığını belirtti. Yatırımların da buna uygun geliştiğini ifade eden Yağcı, “Özellikle lüks segment otel yatırımlarına ilgi 2019 yılının üzerinde seyrediyor. Bu açıdan Türkiye ve Antalya’daki oteller iyi hizmet verdiğinde bu hizmetin bir alıcısının olduğunu görüyoruz. Lüks her şey dahil sistemine büyük bir talep artışı var. Yani pazarda iyi hizmetin karşılığı var.” dedi.

“Rekabet avantajımızı kaybetmemeliyiz”

Pandemi dönemi ve sonrasında oluşan ve tüm destinasyonları saran personel yetersizliğine de değinen Yağcı, “Bir kez daha gördük ki istihdam turizm sektörü için çok önemli bir konu. Bizlerin çaba sarf etmesi gerekiyor. Rekabet gücümüzü kaybetmememiz için bu sorunu çözmeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

2022 sezonunda gelir ve harcamaların artmasını da değerlendiren AKTOB Başkanı şunları söyledi:

“Antalya en hızlı toparlanan destinasyon”

İlk üç aylık dönemde göre turist başına ortalama harcama 845 dolara yükseldi. Yılın II. ve III. Çeyrek gelir rakamları açıklandığında bu durumu daha net gözlemleyeceğiz. Bu konuda en iyi yıla doğru gidiyoruz. Türkiye ve Antalya için beklentilerin üzerinde bir sezon yaşıyoruz. Böyle devam ederse yıl sonunda Antalya’da 12 milyon turist sayısına ulaşacağımızı öngörüyoruz. Pandemi ve pandemi sonrasında tek hedefimiz turisti Antalya’ya getirmekti ve bunu da başardığımıza inanıyoruz. Antalya en hızlı toparlanan sahil destinasyonu oldu. Almanya, Polonya, İngiltere gibi pazarlarda ilk 6 ayda 2019 rakamlarını geride bıraktık. 2022 yılının yüksek sezonuna bakarsak 2019'a yaklaşan bir yıl yaşayacağız. Tahminimize göre sezonda 2019’un yüzde 90’ına ulaşacağız.

“Antalya’da her 15 günde bir etkinlik olması gerekiyor”

Antalya’nın turizmi bütünleştiren ürünlerinden de bahseden Yağcı, “Antalya’da düzenlenecek etkinlikler zengiliğimiz açısından önemli. Antalya’da her 15 günde bir ulusal veya uluslararası etkinlik olması gerekiyor. Bunu başarabilirsek, Antalya turizmini daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde yukarıya doğru taşıyabiliriz.” diye konuştu.



Bu Haber 28.07.2022 - 12:31:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.