Erkan Yağcı: 90 milyon turist hedefine uygun vizyonunuz olmalı

Erkan Yağcı: 90 milyon turist hedefine uygun vizyonunuz olmalı

TÜROFED Başkan Yardımcısı Erkan Yağcı, 2-3 yılda bir krizlerin yaşandığı bir ülkede turizmi diri tutmanın kolay olmadığını söyledi.


Turizm Güncel

EMİTT Turizm Fuarı kapsamında düzenlenen ‘Başkanlar Oturumu’ paneline katılan TÜROFED Başkan Yardımcısı Erkan Yağcı Türkiye turizminin krizlerle sınanarak bugüne geldiğini ifade etti.

“Türk turizmi 2-3 yılda bir kriz yaşıyor”

Türk turizminin 2015 yılından itibaren Rus jeti krizi, Thomas Cook’un iflası, pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı ve deprem felaketiyle sınandığını belirten Erkan Yağcı “Türkiye’de turizm 2-3 yılda bir kriz yaşıyor. Böyle bir ortamda turizmi diri ve canlı tutmak kolay değil. Turizmcilerin olaylara bakışı sektöre göre değişiyor ancak ortak noktamız turizm ve bu işin hakkıyla yapılması.” diye konuştu.

Turizmin bir değerler zinciri olduğuna işaret eden Yağcı “Turist hava yolu ile şehre gelir transferle oteline götürülür, tatilini yapar ve sonra tekrar transferle havalimanına getirilir. Buradaki zincirlerden birinin aksaması işin kalitesini bozar.” dedi.

“Dünya eski dünya değil”

Son dönemde dünyada meydana gelen değişimlere dikkat çeken Erkan Yağcı “Dünya eski dünya değil. Pandemiden sonra başka bir dünya var artık. Önümüzde hangi krizler olacağını bilemiyoruz. Şubat ayında rezervasyonların nasıl durma noktasına geldiğini hep beraber gördük. Şubat ayındaki depremden dolayı nisan ve mayıs aylarında İstanbul’da da bir daralma olduğunu görüyoruz. Turizm en ufak krizden etkilenen bir sektör. Bu nedenle turizmin ortak akılla yönetilmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Herkesin kendi işinde başarılı olması gerekiyor ki toplamda yaptığımız iş başarılı olsun.” diye konuştu.

"90 milyon turist hedefine uygun vizyonunuzun olması lazım"

Turizmin geliştirtilmesi için ulaşılabilirlik, vize kolaylığı ve yeni vergi konmamasının önemli olduğunu söyleyen Yağcı “İspanya ve Fransa 90 milyon rakamına ulaşmışken, bu kadar yatağı olan Türkiye için 90 milyon ziyaretçi sayısı abartılı bir hedef değil. Ancak buna uygun bir vizyonunuzun olması lazım. Diğer turizm alanlarını geliştirmek, ürün çeşitliliği yaratmak ve turizmi ülke geneline yaymak lazım. Ve en önemlisi, tıpkı 2008-2013 döneminde olduğu gibi, 5 yıllık krizsiz bir süreç gerekiyor. Bazen hedef koymak güzel ama gerçekçi olmak lazım. Türkiye 6 yıl krizsiz yaşarsa bu rakamlara çok rahat ulaşabiliriz.” şeklinde konuştu.

Turizmde sorunların olduğunun altını çizen Yağcı, “Ama bunların hiçbiri ortak akılla, bir masa etrafında çözülemeyecek sorunlar değil.” dedi.



Bu Haber 13.04.2023 - 08:20:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.