TUI’den ezber bozan açıklama

TUI’den ezber bozan açıklama

TUI Hotels Genel Müdürü ve TUI Grubu İcra Kurulu Üyesi Erik Freimuth, Thomas Cook'un otellerinden adil bir pay alacaklarını söyledi. TUI’nin tur operatörü değil varlık sahibi bir işletme olduğunu kaydeden Freimuth, grubun gelirlerinin sadece yüzde 30’unun tur operatörlüğünden sağlandığını ifade etti.


TurizmGüncel

Thomas Cook'un iflasının ardından İngiltere kapasitesini 1 milyon, Almanya kapasitesini 500 bin ve Avrupa'nın diğer ülkelerindeki kapasitesini 200 bin arttıran TUI, Thomas Cook'un iflası sonrası, bu şirketle çalışan otellerin peşindei

‘’Thomas Cook otellerinden adil bir pay alacağız’’

TUI Hotels Genel Müdürü ve TUI'nin İcra Kurulu Üyesi Erik Freimuth, daha Thomas Cook ile çalışan bazı otellerler kontratlar imzaladıklarını ve otellerin satışa açıldığını açıkladı. Thomas Cook'un konsept otellerinin yanında, üçüncü kişiler tarafından yönetilen otelleri de portföylerine katmak istediklerini kaydeden Freimuth, ''Bunlardan bazıları yola TUI Blue olarak devem edebilir. Thomas Cook'un otellerinden adil bir pay alacağız. Ancak bu otellerin hepsi ilgili alanımıza girmiyor. TUI müşterileri için en iyi tatili sunanları tercih ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

‘’Arkadaşlarım ‘sıra TUI’de mi?’ diye bana bile soruyor’’

Thomas Cook'un iflasının pazarda 2 milyonluk bir boşluk oluşturduğunu belirten Erik Freimuth, TUI'nin bu boşluğu doldurmaya istekli olduğunu ifade etti. Thomas Cook'un iflasının seyahat pazarının gelecekte bu şekilde olmayacağını gösterdiğini söyleyen Freimuth, ''Hatta bazı arkadaşlarım bana bile 'İflas eden bir sonraki şirket TUI mi olacak, paket tur segmenti artık bitiyor mu?' diye soruyorlar. Ben de onlara bunun böyle olmayacağına dair güvence veriyorum. Thomas Cook'n gelirlerinin yüzde 70'i paket tur satışlarından geliyordu. Bizde ise bu oran yüzde 30. Biz artık bir tur operatörü değil, varlık sahibi işletmecisiyiz. Bu da bize istikrar sağlıyor.'' diye konuştu.

‘’Oteller TUI’nin karlı bir şirket olduğunu ve faturalarını ödeyebileceğini biliyor’’

Thomas Cook'un iflasının sektördeki en önemli değişiklik olduğuna dikkat çeken Erik Freimuth, ''Paket turu Thomas Cook icat etti. Ama artık devam edemedi ve iflas etti. Bu bir anlamda üzücü. İşletmeleri, ödenmemiş faturalar ve misafirsiz otellerle baş başa bıraktılar. İflas sonrası hızlıca otellerle görüşmeye başladık ve bundan mutlu oldular. Çünkü TUI'nin karlı bir şirket olduğunu ve faturalarını ödeyebildiğini biliyorlar.'' dedi.



Bu Haber 28.10.2019 - 13:41:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.