Erdoğan’dan İstanbul turizmine ilişkin açıklama

Erdoğan’dan İstanbul turizmine ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un 100 milyon turist ağırlama potansiyelinin olduğunu öne sürdü.

''İstanbul'un 100 milyon turist ağırlama potansiyeli var''

Atlas Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi'nin açılışında konuşan Erdoğan, İstanbul'un büyük bir turizm, kültür ve sanat değeri olduğunu söyledi. İstanbul'un hala hakkıyla değerlendirilmediğini kaydeden Erdoğan, ''Bu tabloya baktığımızda İstanbul'un tek başına 100 milyonluk bir turist ağırlama potansiyelini barındırdığını söyleyebiliriz. Son 18 yılda bu doğrultuda ülkemize önemli yatırımlar yaptık.'' dedi.

Galataport nisan ayında açılacak

İstanbul Kültür Yolu projesinin ayaklarından biri olarak nitelendirilen Galataport'un nisan ayında açılacağını ifade eden Erdoğan, ''Sadece turizm sektörüne 5 milyar dolarlık ilave katkı sağlaması beklenen Galataport, 25 milyon ziyaretçi, 7 milyon turist ve 1.5 milyon gemi yolcusu potansiyeliyle dünya çapında bir projedir. Dünyanın tüm ünlü markaları bu mekanda yer almak için şimdiden arayış içindedir. İstanbul Modern ile İstanbul Resim ve Heykel müzeleri küresel düzeyde ilgi görmektedir. Nisan ayından itibaren Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.

''Rezervasyon patlaması var''

Seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten ülkelerden Türkiye'ye rezervasyon patlaması olduğunu ileri süren Erdoğan, ''Her ne kadar salgın sebebiyle misafir ettiğimiz turist sayısında düşüş olsa da normalleşmeyle birlikte çok daha yüksek sayılara ulaşacağımızı biliyoruz. Seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerden ülkemize rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 27.02.2021 - 09:52:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizimci 27.02.2021 - 06:37

    Reis seni bu bakan ersoy yanlis bilgilendiriyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.