Erdoğan’dan enflasyon açıklaması: Bugünden yarına olacak iş değil

Erdoğan’dan enflasyon açıklaması: Bugünden yarına olacak iş değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyonla ilgili “Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak iş değil” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Elazığ mitinginde yaptığı konuşmada enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Enflasyonun düşmesi ile ilgili beklentilere ilişkin ‘Bugünden yarına olacak iş değil’  diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Avrupası’ndan Amerika’sına varıncaya kadar herkes enflasyonu dizginlemek için çeşitli adımlar atıyor, çareler arıyor. Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak bir şey değil. Dahası dünyanın genel gidişatı da bu süreci oldukça zorlaştırmakta.

Türkiye olarak amacımız üretim, istihdam ve ihracat boyutunda ivme kaybı yaşamadan, yani vatandaşımızın aşına, ekmeğine, işine halel getirmeden enflasyonu tekrar tek haneli oranlara düşürmektir.

Biraz daha sabrederek bu hedefimize ulaşacağız. Nasıl daha önce enflasyonu uzun yıllar tek haneli rakamlarda tuttuysak, aynısını yine başaracağız.

Tüm bunları söylerken elbette her şey süt liman demiyoruz. Çalışanlar ve emeklilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların hepsini biliyoruz, hepsini görüyoruz. Bütçe imkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları da attık, atıyoruz.” (Sözcü)



Bu Haber 08.03.2024 - 14:26:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.