Erdoğan ve Putin Soçi'de bir araya geldi

Erdoğan ve Putin Soçi'de bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de bir araya geldi. Heyetler arası toplantının yapılmadığı, sadece iki liderin baş başa görüştüğü toplantının en önemli gündem maddesini, son günlerde gerilimin arttığı radikal grupların kontrolünki Suriye'nin İdlib kenti oluşturuyor. Görüşmede önemli gündem maddelerinden biri de S-400 ssvunma sistemleri. Görüşme ayrıca, ABD ile Türkiye ilişkilerinin oldukça kötü olduğu bir dönemde gerçekleşiyor.

Ekonomik iş birliği vurgusu

Toplantı öncesi açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye’nin Rusya yatırımları toplam 1,5 milyar, Rusya’nın Türkiye yatırımları 6,5 milyar dolara ulaştı. Büyük projelerin hepsi planlı şekilde devam etmektedir. Karabağ'da iş birliğimiz hem ateşkesin sağlanmasında hem de ilerideki daha sağlam kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik önemli bir unsurdur. İkili ticaret hacmimiz bu yılın ilk 9 ayında yaklaşık yüzde 50 arttı. Pandemi döneminde kaybettiklerimizi telafi etmekle kalmadık, önemli bir artış da sağladık. Türkiye ile İş birliğimiz, uluslararası arenada başarılı bir şekilde sürüyor. Burada hem Suriye hem de Libya ile ilgili tutumlarımızı kastediyorum." diye konuştu.

"2,5 milyon Rus turist Türkiye'ye gitti"

Pandeminin dünyanın tamamında turizm sektörüne ciddi bir darbe indirdiğini kaydeden Putin, "Buna karşın bu sene Rusya’dan Türkiye’ye 2.5 milyon turist gitti. Rusya ile Türkiye’nin pandemi ile ortak mücadelesi ekonomi ve turizmin gelişmesine yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan turizm için teşekkür

Siyasi, askeri, ekonomik ve ticari alanlarda Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok farklı şekilde kendini gösterdiğine dikkati çeken Erdoğan ise, "Ticaret hacminde kısmi bazı iniş çıkışlar olsa da şu an gayet iyi bir durumda. Ben daha da iyi bir konuma geleceğine inanıyorum. Özellikle turizmde vermiş olduğunuz destek sebebiyle de çok çok teşekkür ediyorum. Rus dostlarımızın Türkiye'yi tercih edişlerinden dolayı da minnettarız." diye konuştu.



Bu Haber 29.09.2021 - 15:50:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.